Skip to main content

Odamızdan Alacakların Yeniden Yapılandırılması Toplantısı

Odamız “7440 Sayılı Kanun’la Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması” hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Konferans Salonumuzdaki toplantıda İzmir Sektörel Denetim Daire Başkan Yardımcısı- Yeminli Mali Müşavir Murat Çiftçi sunum yaparak, yapılandırma hakkında bilgiler verdi. Toplantıya SMMO Başkanı Gürhan Özveren ve bazı işletmelerin muhasebecilerinin yanı sıra bazı üyelerimiz ve İşletme sahipleri katıldı. Çiftçi hem yeniden yapılandırma hakkında açıklamalarda bulundu ve hem de katılımcıların sorularını yanıtladı. 7440 sayılı kanunun genel çerçevede ele alındığı toplantıda şu ana başlıklarda bilgiler verildi:
  • Alacakların Yapılandırılması: Kapsam ve Tanımlar, Kesinleşmiş Alacaklar, Kesinleşmemiş veya Dava Safhasında Bulunanlar, İnceleme ve Tarhiyat Safhasında Bulunan İşlemler.
  • Matrah ve Vergi Artırımı: Gelir ve Kurumlar Vergisinde Matrah Artırımı, Gelir (Stopaj) ve Kurumlar (Stopaj) Vergisinde Artırım, Katma Değer Vergisi Artırımı, 2022 Yılına İlişkin Matrah ve Vergi Artırımı (Geçici 1. Madde).
  • İşletme Kayıtlarının Düzeltilmesi: İşletmede Mevcut Olduğu Halde Kayıtlarda Yer Almayan Emtia, Makine, Teçhizat ve Demirbaşlar, Kayıtlarda Yer Aldığı Halde İşletmede Bulunmayan Emtia, Makine, Teçhizat ve Demirbaşlar, Kayıtlarda Yer Aldığı Halde İşletmede Bulunmayan Kasa Mevcudu ve Ortaklardan Alacaklar.
  • Diğer Hükümler: Sosyal Güvenlik Kurumu Alacakları, Ortak Hükümler, Çeşitli Kurum Alacakları, Kurumlar Vergisi Mükelleflerine Getirilen Ek Vergi (Madde:10/27), Diğer Hükümler.

 

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © 2021 butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.