Skip to main content

TKDK Koordinatörü, Oda ziyaretinde Kırsal Desteklerini Anlattı

TKDK Burdur Koordinatörü Hüseyin Şengün, geçtiğimiz gün BUTSO Yön. Kur. Bşk. Keyik'i makamında ziyaret etti. Kırsal kalkınma destekleri ve nasıl kullanılacağı üzerinde detaylı bilgilerin verildiği toplantıya, TKDK Proje Birim Amiri Ayhan Yıldırım, Ödeme Talep Birim Amiri Adil Sevici ve İletişim Uzmanı Ali İnce de katıldılar.

Burdur'un halen en geniş istihdama sahip sektörünün, tarım ve hayvancılık olduğunu vurgulayan Oda Başkanı Yusuf Keyik, "Burdur çiftçisinin devletin ve AB projelerinin imkanlarından faydalanmaya büyük ihtiyacı var. Burdur kırsal kesiminin gelir düzeyini yükseltmek, işletmeciliği geliştirmek ve üretimi arttırmak zorundayız. Gıda sektörünün temeli, tarım ve hayvancılığa bağlı. Diğer sektörler gibi bu sektör de özellikle AB imkanlarından azami olarak yararlanmalıdır. Yurtdışı gezilerimde de gördüm ki; Avrupalı müteşebbisler, AB desteklerinden bizden çok, çok büyük oranlarda faydalanmakta ve bizim de ortak olduğumuz bu kaynaklardan beslenerek, rekabet gücü yüksek büyük firmalar haline gelmekteler. Bu nedenle Burdur TKDK İl Koordinatörlüğü'nün tanıtım çalışmaları önemli. Bizler de sizlere bu anlamda yardımcı olmaya hazırız" dedi.

TKDK İl Koordinatörlüğü olarak, kullandıracakları hibe programlarının tanıtım çalışmalarını yaptıklarını belirten İl Koordinatörü Hüseyin Şengün, "2013 yılına kadar ayrılan bir bölüm var. Biz hibe veriyoruz; kredi vermiyoruz. Yaklaşık Kasım ayına kadar akredite olunca kurumumuz, Şubat-2013'ten itibaren müracaatları alarak, bu işlemleri yapar duruma gelecek. Şimdi bu aşamada; İlçelerimizi dolaştık, Oda ve Borsaları dolaşıyoruz. Üyelerinizle geniş görüşme imkanı sağlarsanız gelir, açıklamalar yaparız. Bizim hibelerimizin karakteri BAKA'dan farklı, tahsisat diye bir şey yok; pasta Ankara'da ortak, kim çabuk ve kurallara uygun davranırsa o il yararlanabilir" dedi.
Şengün ayrıca, destek alanlarına ilişkin bilgi verdi: "Süt hayvancılığına, Süt ve süt ürünleri işletme tesislerine yönelik 3 milyon Avro'ya kadar olan yatırımlarımızın yüzde 50'sini hibe veriyoruz. Su ürünleri yetiştiriciliğine, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasına, üretici örgütlerine yönelik süt toplama merkezlerinin kurulumu veya modernizasyonu için, meyve ve sebze pazarlamasına, Yerel ürünlerimiz olan (Tarhana, ceviz ezmesi, ceviz sucuğu, kapari) üretilmesine, el sanatlarına, Arıcılık ve bal işleme paketleme işletmelerine, süs bitkileri yetiştiriciliğine, tıbbi aromatik bitki üretimine, kırsal turizm alanlarına yüzde 50 oranlarında hibe destekleri veriyoruz." dedi.

NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı
27.09.2012

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.