Skip to main content

Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleri Konferansı

"Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleri" Konferansına ilgi büyük oldu.
DSYB Başkanı Kamil Özcan; TKDK'nin, BAKA-DSYB-Köy Koop destekli konferansına gösterilen ilgi için, Burdurlu çiftçilere teşekkür etti.

Tarım ve Kırsal Destekleri Kurumu (TKDK) Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) koordinasyonunda, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu'nda yapılan "Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleri" konferansına katılım ve ilgi büyük oldu. Konferans, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Isparta İl Koordinatörlüğü'nden Ayhan Koç tarafından verildi.

Katılım ve soru-cevaplarla gösterilen ilgiden memnuniyetini belirten Burdur Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (BDSYB) Başkanı Kamil Özcan, konferansa katılan üreticilere teşekkür ederek, yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:
"Burdur'umuz hayvancılıkta marka olduğu şeklinde basında haklı olarak manşetler atılmaktadır. Bu çok doğrudur. Burdur hayvancılıkta daha da ilerilere gitmesi gerekiyor. Ancak tabii ki kendimizi sürekli yenileyip, yeni gelişmelere ayak uydurmamız gerekiyor. İşte bu BAKA-AB destekli projeler bu konuna çok önemli fırsatlar sunmaktadır. Bu ve benzeri projelerden faydalanmamız önem taşımaktadır. Gönül isterdi ki; Isparta ile aynı zamanda bu işlere başlayıp, hayvancılıkta birlikte ilerleyebilmek isterdik. Bu proje çalışmaları konusunda Burdur olarak geri kaldık ama, bu çalışmaları 2011 sonuna kadar tamamlayabilirsek, bunu bir uyanma dönemi sayıyorum. Bu tür projelerin ilgi göreceğine inanıyorum. Burdur hayvancılığına büyük katkı sağlayacağını ve ayrıca, MAKÜ Rektörümüzün veteriner olmasının yine büyük bir avantaj olduğunu da düşünüyorum. Faydalı açıklamalarından dolayı Ayhan Bey'e teşekkür ediyorum."

BAKA'nın daveti üzerine bu konferansı düzenlediklerini belirten Ayhan Koç, yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:
"Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu'muz, Avrupa Birliği'nde yer alan "Aday ve potansiyel aday ülkeleri tarım ve kırsal kalkınma fonu"ndan vereceği yardımların dağıtılması için yapılacak projelerin kabulünü sağlayan bir kurumdur. Bu konferansımızda, yapılacak ve kabul görecek proje karşılığında destek sağlayan bu fondan azami ölçüde faydalanma şartlarını açıklıyoruz. Bir yandan tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizin ilgisini artırmak, diğer yandan kafalarına takılan soruları cevaplamak üzere bir çalışma yapıyoruz."

Bu toplantıya ilgi ve katılımı sağlamada büyük yardımları dolayısıyla Burdur DSYB Başkanı Kamil Özcan'a teşekkürlerini belirten Koç, açıklamalarına şöyle devam etti: "Yaptığımız konferansa ilgi memnuniyet verici. Katılımın sağlanmasında Burdur DSYB ve Köy Koop'un büyük yardımları oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum. Avrupa Birliği'nin ilgili fonlarından azami derecede faydalanmak çok önemli. Ancak, ilan edilen belli süreler içinde, belli formaliteleri ve kıstaslarını titizlikle yerine getirmek gerekmektedir. Projeler değerlendiriliyor, uygun projelere hem AB'nin %75' AB ve % 25'i Türkiye'nin olan kamu katkısı dediğimiz fondan destek sağlanıyor. Süt koyunculuğuna, proje başına en az 15 bin, en fazla bir milyon Avro destek sağlanıyor. Bunun yüzde 50-65 arasındaki oranını kurum karşılıksız bir şekilde vermektedir. IPARD Proje Yardım Masası'ndan 444 8535 (TKDK) no'lu telefondan ayrıntılı bilgi alınabilir."

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.