Skip to main content

Keyik, BAGEV’e ilişkin bilgilendirme açıklaması yaptı.BAGEV, yeni hedeflerle yoluna devam ediyor

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Başkanı ve BAGEV Başkan Yardımcısı Yusuf Keyik, BAKA'nın kuruluşundan sonraki BAGEV'in geleceğine ilişkin sorular üzerine, BEGEV ve çalışmalarına ilişkin bir açıklama yaptı. Keyik açıklamasında, "BAGEV, bölge kalkınmasına ilişkin çalışmalarını, yeni hedeflerle hız kesmeden sürdürmektedir" dedi.

BAGEV Başkan Yardımcısı Keyik şunları söyledi:
"Batı Akdeniz Ekonomilerini Geliştirme Vakfı (BAGEV), 1998 yılından bu yana Antalya, Burdur, Isparta ve Dinar'dan oluşan Bölgemizin ekonomik kalkınma ve sorunları ile yakından ilgilenen çok ciddi bir kuruluştur.

Halen Başkanlığını Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır ve Başkan Yardımcılığını da Burdur TSO Başkanı olarak ben yürütmekteyim. BAGEV, öncelikle bölge illerimizin sanayi, ticaret, bürokrat ve siyaset çevrelerini, değişik zamanlarda ve değişik zeminlerde buluşturmuştur. BAGEV, bölge illerini tek il gibi ve bir bütünlük içinde ele alma düşüncesini geliştirmiştir. BAGEV'le, bölgenin görüş alışverişi sağlanmıştır. Bölge üniversitelerimizle de işbirliği sağlanarak, bölge kalkınmamız akademik çerçevede ele alınmıştır. BAGEV'in en büyük eseri, Batı Adeniz Kalkınma Ajansı (BAKA)'dır. BAGEV, yıllarca en öncelikli hedef olarak seçtiği BAKA'nın kuruluşunu gerçekleştirmiştir. Ancak BAGEV'in işlevi bitmemiştir. BAGEV, BAKA ile de uyum içerisinde, Bölge illerimizin ortak özelliği olan tarım, hayvancılık ve istihdam başta olmak üzere yeni hedefler üzerinde başarılı çalışmalarını sürdürmektedir.

YENİ HEDEFLER
Bugünkü bölge gazetelerinde de yer aldığı gibi; BAGEV en son olarak, BÖLGESEL ÜRÜN PORTALI projesini hazırladı. Bu proje Antalya, Burdur ve Isparta'yı kapsamaktadır. BAGEV bu proje ile Tarımda, Sanayide ve ürün bazında, 'Kendi ürettiği ürünleri başka illerden veya yurt dışından almamak, bölge içi ticareti sağlamak' şeklinde bölgesel açılım yapmayı hedeflemektedir. BAGEV bu şekilde; Bölgemizin işgücünü, işveren gücünü, bilim gücünü bir araya getirme hedefini de eminim bölge hayrına, başarılı bir şekilde gerçekleştirecektir.

BAGEV'İN YOL HARİTASI
1. Bölgemizde 'KOSGEB Sinerji Odağı' kurulması:
KOSGEB'in yeni uygulaması ile sadece üretici sektörler değil, hizmet ve ticaret sektörleri de desteklerden faydalanmaktadır. BAGEV çatısı altında yapmakta olduğumuz çalışmalarla, KOSGEB'den bölgemizin etkin şekilde faydalanmasına gayret sarf edilmektedir. Bu doğrultuda BAGEV kurumsal kimliği ile bölgesel bir KOSGEB Sinerji Odağı kurma çabası içerisindeyiz.

Bu birimin başlıca hizmetleri:
-KOSGEB Destek ve Hizmetlerinin KOBİ'lere seminer, panel, konferans, broşür, kitapçık vb. etkinlikler vasıtasıyla duyurulması ve tanıtılması,
-Hizmetlerin verilmesi sırasında oluşan bilgilerin kayıtlarının tutularak, KOSGEB'in ilgili veri tabanlarına aktarılması,
-Ulusal ve uluslararası kaynaklardan desteklenen proje ve programların yürütülmesinde KOSGEB hizmet birimleri ile işbirliği yapılması, şeklinde olacaktır.

2. Bölgesel İstihdam Ofisi Kurulması:
Bölgemiz iş dünyasının, en önemli sosyal sorumluluk alanı işsizliktir. BAGEV olarak, özellikle genç işsizliğe çözümler üretme gayreti içerisindeyiz. Bölgemizin tek meslek örgütleri birliği olan Vakfımız, önümüzdeki dönemde bu sorunu bölgesel düzeyde ve bütünsellikte ele almayı da kendine misyon edinmiştir. İşsizlerin iş arama kanallarını geliştirmek ve kolaylaştırmak gerekiyor. Özellikle gençlere yönelik eğitim, eşleştirme ve rehberlik açısından yararlı olacaktır. İşsizlerin de özel sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilecek düzeyde eğitim almaları ve kendilerini geliştirmeleri gerekmektedir. BAGEV bu anlamda işgücünü geliştiren çalışmalar yapacaktır. İŞKUR'dan izin alınarak Özel İstihdam Ofisi kurma çalışmaları sürmektedir.

BAGEV Kariyer'in hedefleri şunlardır:
Batı Akdeniz bölgesinde başta genç işsizler olmak üzere işsiz profilini belirlemek. Batı Akdeniz Bölgesinde işsizlerin iş hayatına katılım talep ve beklentilerini belirlemek. Bölgede bulunan tüm ekonomik sektörlerde, genç işsiz hedef grubuna yönelik kalifiye istihdam ve çalışma kapasitesini artırmak. Bölgedeki tüm ekonomik sektörlerde mesleki yeterliliği belgelenmiş insan kaynağı sayısını artırmak. Bölgesel düzeyde işgücü piyasasının arz ve talep gerekliliklerini uyumlaştırmak. Bölgesel düzeyde mesleki yeterliliğe sahip istihdamı sağlamak ve müşteri memnuniyetini artırmak. Tüm sektörlerde çalışma ortamının iyileştirilmesine ilişkin şeffaflığı ve bilgi paylaşımını etkinleştirmek, başlıca hedeflerdir.

3.Bölgesel Sorunlara Çözüm Önerileri:
Bölgemiz il ve ilçelerinde çalışma grupları oluşturmaktadır. Bu kapsamda; Antalya, Burdur ve Isparta'da tarımsal üretim özelliklerine göre ilçeler belirlenip, oralarda toplantılar gerçekleştirdik.

-'Tarımda Küçük İşletme Kalmasın' sloganıyla çalışmalar yaptık. Çalıştay gruplarımızın etkinlik ve aldığı sonuçlar, bölge gazetemiz olan 5 T gazetemizde yayımlanmaktadır.

4.Bölgesel Proje Pazarı:
Kalkınma Ajansı destekli veya ondan bağımsız olarak gerçekleştirilecek bu proje ile BAGEV; TÜBİTAK ile işbirliği içerisinde olacaktır. Programın temel amacı; üniversitelerden, araştırma ve sanayi kuruluşlarından temsilcilerin bir araya gelmesinin ve tarafların aktif katılımıyla, somut Ar-Ge proje önerilerini birbirlerine tanıtmalarının sağlanması ve işbirliği olanaklarının aranmasıdır.

5.Diğer Projeler:
Tarım, turizm, ticaret, taşıma ve üretim faaliyetleri başta olmak üzere pek çok alanda birbirlerini tamamlama özelliğine büyük ölçüde sahip olmalarına rağmen, bugünkü koşullarda bölgenin üretim değerinin ¾'nü tek başına Antalya oluştururken, Burdur ve Isparta ise kalan ¼'ünü oluşturabilmektedir. BAGEV, bölgesel ekonomik faaliyetleri bütünleştirmeye, geliştirmeye ve derinleştirmeye yönelik ortaklaşa ve tamamlayıcı işbirlikleri gerçekleştirme kararlılığı içerisindeyiz.

Bu misyonla, ayrıca şunları hedeflemekteyiz:
1. Bölgesel Organize Sanayi Bölgesi Projesi. Batı-Akdeniz Bölgesinin üretim potansiyelini bütünsel olarak harekete geçirecek, bölgesel organize sanayi bölgesi oluşturma ve faaliyete geçirme çalışmalarına önem vermekteyiz.

2. Bölgesel Canlı Hayvan ve Et Borsası Projesi. Başta Burdur olmak üzere bölgemiz canlı hayvan ve et üretimi ve ticareti bakımından önemli bir merkez olma özelliğine sahiptir. Burdur ise bölgedeki üretim merkezi olma özelliği ile öne çıkarken bölgesel hareketlilikte yetersiz kalmaktadır. Mevcut haliyle bölgemizde dağınık, kayıt dışı ve birbirlerinden yararlanmayan bir yapı söz konusudur. BAGEV olarak bizim önerimiz; Antalya veya Burdur'da Ticaret Borsasının bir an önce kurulmasıdır. Bölgemizde uygun bir yer tahsisi ve bölgesel ölçekte hazırlanacak bir fizibilite etüdü ile proje hayata geçirildiğinde tüm bölgemizde standartlara uygun ve bütünleşik bir sektör oluşacak hem de kendini sürekli geliştiren ve derinleştiren bir piyasa oluşacaktır. Zira bu oluşum; hayvan hastanesi, barınaklar, mezbaha, canlı hayvan ve et borsaları, idare ve dinlenme tesisleri ile organize bir kampus olma özelliğine sahip olacaktır.

3. Bölgesel Fuarcılık Projesi. Bölgesel üretim, tedarik, dağıtım ve ticaret hareketliliğinde önemli bir hızlandırıcı etki yaratma özelliğine sahip fuarcılık faaliyetlerini bölgesel düzeyde artırmak, süreklileştirmek ve gezginleştirmek amacıyla bu projeyi hayata geçirme çabasındayız.
Bölgesel fuarcılık faaliyetleri kapsamında bir yandan bölgedeki birbirini tamamlayan üretken birimlerin birliktelikleri artırılacak, diğer yandan da ulusal ve küresel ticarette ortaklaşa rekabet etme özellikleri geliştirilecektir.

4. Bölgesel Yayıncılık Projesi. Bölgedeki tüm üretken ve idari birimler ile arz ve talep yönlü tüm birimler arasında iletişimi, farkındalığı ve paylaşımı sürekli olarak artırmak amacıyla önce aylık bir dergi ile başladığımız bölgesel yayıncılık projesini hayata geçirme çabası içerisindeyiz.

5. Bölgesel Aktörler Birliği. Bölgedeki tüm yerel ve merkezi, ekonomik ve idari karar vericilerin birlikte hareket etme olanaklarını artırıcı bir ortam ve birlik örgütlenmesi sağlanmaya çalışılmaktadır. Bu uğurda yukarıdaki tüm projeler bir araç olacaktır.

NOT:
BUTSO Basın danışmanlığı
22.12.2010

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.