Skip to main content

Burdur sanayisinin hedefi; Ar-Ge ve yetenek avcılığı olmalı

Katılımcılar; "Keşke tüm işadamlarımız dinleyebilseydi!" Burdur Ticaret ve Sanayi Odası, bir süredir başlattığı konferans ve seminer programlarından birisini daha gerçekleştirdi. "İşletmelerimizi Küresel Rekabete Hazırlamak" konulu konferansı büyük ilgi ile izleyen katılımcılar, etkilendiklerini ve önerileri işletmelerinde dikkate alacaklarını belirterek, memnuniyetlerini ifade ettiler. Sanayiciler, "Keşke tüm işadamlarımız dinleyebilseydi!" dediler. İşadamları Konfederasyonu Ar-Ge Başkanı olan konferansçı Sıtkı Abdullahoğlu; Burdur sanayisinin hedefinin, 'Ar-Ge ve yetenek avcılığı' olması gerektiğini söyledi.

Burdur TSO Konferans Salonu'nda saat 19.00'da başlayıp, iki saat süren konferansın açış konuşmasını Burdur TSO Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Gündüzalp yaptı. "Serbest piyasa ekonomisinin, globalleşmiş sanayinin, yurt içi-yurtdışı pazarlamaların, ihracatın ortaya çıkardığı MALİYET VE REKABET şartları gibi çetrefilli ve aynı zamanda firmalar için HAYATİ konular, alabildiğine hızlı gelişim ve değişim içindedir" diyen Gündüzalp şunları söyledi:

"Burdur Tlicaret ve Sanayi Odası olarak, üyelerimize yapmakta olduğumuz normal sicil ve bürokratik alandaki asli hizmetlerimizin yanında, gelişen şartlar gereği, artık daha geniş alanlarda hizmetler vermemiz gerekmektedir.

Değişen şartlar, yeni imkan ve açılım kolaylıkları sağlarken, yeni zorluklar ve sıkıntıları da beraberinde getirmektedir. Yerelden global boyuta kadar gelişmeleri izlemek, sürekli değişen rekabet şartlarına ayak uydurmak zorundayız."

ÇİN'İ GÖRMEK LAZIM
İki saat ilgiyle izlenen ve konferansçı ile diyalog içinde geçen "İşletmelerimizi Küresel Rekabete Hazırlamak" adlı konferansında Sıtkı Abdullahoğlu; "MALİYET, REKABET kavram ve bilgisi için Çin'i görmek lazım!" dedi. Çin'deki Ar-ge sertifikalı uzmanların, şu anki gelişim ve büyümesine paralel oranda olmaması nedeniyle, Çin'in korkulacak bir büyümeyi sürdüremeyeceğini belirten ASKON Ar-Ge Başkanı Abdullahoğlu şu noktalara dikkat çekti:

"Mutlaka Ar-Ge yapılmalı. Bireysel olarak imkan bulunamasa bile, Burdur OSB olarak ortak kümelenmeler şeklinde Ar-Ge birimleri oluşturmak daha kolay olacaktır. Tabii ki, İnovasyon ve Ar-Ge çalışmaları, mutlaka MAKÜ ile işbirliği içerisinde yapılmalı, üniversiteler işin içinde olmalı. İnovasyon, pazarlanabilir yenilik yapmaktır. Küresel krize ve ekonomik gerilemesine rağmen hala Ar-Ge ve İnovasyon kabiliyeti en yüksek ülkeler ABD ve İsrail'dir. Çin'in yaptığı taklit ve yetenek avcılığıdır."

Yönetim konusuna değinerek, "Stratejik yönetim ile güncel yönetimin farkını, çarpıcı tablo ile ve ayrıntılarla anlatan, Ar-Ge Uzmanı Abdullahoğlu ayrıca; Envanteri ve muhasebesi sağlıklı olmayan firma veya ülkenin yapacağı projeksiyonların da sağlıklı sonuç vermeyeceğini ifade etti. İki saat ilgiyle izlenen konferans, karşılıklı diyaloglarla devam etti.

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.