Skip to main content

Yeni yılın ilk meclis toplantısında BUTSO sorunların sahibini aradı

Bşk. Keyik; Vekillere serzenişte bulundu.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası a(BUTSO), 2011 yılının ilk meclis toplantısını Ak Parti Milletvekilleri ile yaptı. Başkanı Yusuf Keyik İktidar Partisi Milletvekilleri Mehmet Alp ve Bayram Özçelik'e hitaben yaptığı konuşmada; ilin çözülemeyen tıkanma noktasına gelen ve kimsenin sahiplenmediği sorunları anlattı. Keyik, sorunların sahiplenilmesini ve çözüm getirilmesini isteyen bir sunum yaptı. Konuşmasında tıkanma noktasındaki Burdur sorunları konusunda Vekillere serzenişte bulunan Başkan Keyik sunumuna başlarken şunları söyledi:
"İlimizin yapılması, çözülmesi gereken birçok işi, geçmiş yıllardan beri öyle duruyor. Biz Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilimizin sorunları konusunda dersimize çalıştık ve durumu ortaya koyduk. Bu çalışmalarımıza ışık tutacak ve önümüzü açacak birlik ve beraberliği, Burdur'da hep aradık. Ama ne yazık ki bu birlik ve anlayışı gördüğümüzü ifade etmek mümkün değil. Birlik ve beraberliği sağlayamayışımızdan dolayı da ilimizin sorunlarını aşma noktasında tıkandığımızı ifade etmek istiyorum.

Sizlerin (Milletvekillerin) görevi belli. Yerel yöneticilerimiz, Burdur'un sorunlarını konuşur, tartışır. Ortaya çıkan çözüm planlarının Ankara, Hükümet, bürokrasi ayağı varsı; o zaman milletvekilleri devreye girerek, bu problemleri çözmenin yollarını ararlar.

Fakat maalesef biz, Burdur'da bu koordinasyonu kurup, işletemedik. Dolayısıyla, ilimizin önemli projelerini bekletiyoruz, çözümsüzlük devam ediyor. Biz Oda olarak, Burdur sanayici ve tüccarının önünü açmak adına, gerekli çalışmaları yapıyoruz.

Başkan Yusuf Keyik yaptığı sunumda şu konulara değindi:
"BUTSO'nun 2005 yılından bu yana yaptığı faaliyetleri, içinde yer aldığı kuruluşları, üyelere hizmet adına Oda'ya kazandırılan birimleri, Oda'nın kitap, dergi yayımcılığını, internet Wep sitesi olarak yaptığı hizmetleri, Burdur Ceviz Ezmesine alınan coğrafi işaret ve devam eden diğer patent çalışmalarını açıklayan Keyik; sunumunda şunları açıkladı:
"Tabii ki, ticari kimlik ve talep artışı sağladığımız ürünlerden daha fazla gelir elde edebilmemiz; Burdur çevre yollarında ticari alanlar oluşturmamız gerekmektedir.
Bu konuda Belediye ile yaptığımız çabalarımız başarısız kalmıştır.

YENİ BURDUR
2023'e Yeni Burdur kapıları açmalıyız!.. Dergimiz bu dönem, yine Burdur'un çok
önemli bir çıkmazı ve gelecek endişesine projeksiyon tutmuştur. Burdur'un tek çıkış alanı olan İnsuyu Havzası üzerinde açılım ve 'Yeni Burdur' düşüncelerini tetikleyen faktör, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ)'nün 'Örtülü Kampusu' olmuştur.

Burdur, ya; küçük kalmaya ve göç vermeye devam edecek. Sanayileşmeye ve gelişime kapalı olan, dar ve düzensiz caddeleriyle, sürekli kazılan tamirat ve yamalarla bozulan, düzenli temizlenemeyen yollarıyla; şehir içi trafik karmaşasıyla, daha beş-on yıl içinde yeni açılmış yollarında bile akışkanlığı olmayan çevre yollarıyla; oto park eksikliğiyle, şehir içi yolların dar ve üstelik vitrinlerin kaldırıma taştığı, yayaların asfaltta ve arabaların arasında yürüdüğü ve yatırım, istihdam, ticari alan sıkıntılarıyla yaşamaya devam edecek...

Veya; İnsuyu Havzası'nı (korunamayan!) koruma alanı olmaktan çıkarıp; imara, yeni ve 'Büyük Burdur' yapılanmasına açacak olan Burdur, gelecek yüzyıllarına da hitap eden, gelecek yüzyıllarda karşılaşılacak fiziki vs. sıkıntılarına şimdiden çözüm getirecek bir stratejik yöneliş fikrini göz ardı etmemelidir.

İMAR HATALARI
Burdur il merkezinin fiziki darlığı yanında, geçmişten gelen plansızlık ve vizyonsuzluk imar, yol, trafik, park, kaldırım vb. çarpık yapılanma sorunları ve altyapı eksikliğini oluşturmuştur.
Göçün birçok sebebi vardır. Tabii ki bu durum; netice itibariyle yatırım, istihdam ve yaşam standardı artışı sağlayacak yeni fikir, yüksek atılım-gelişim projeleri eksikliğini doğurmaktadır.
Bir yandan; Burdur'u tanıtalım, yatırım çekelim diyoruz. Diğer yandan; yatırımcı gelip yer istediğinde, hemen hiçbir talebe de cevap verilememektedir.

COĞRAFİ AÇILIM
Kısa vadede ve hemen açılım sağlanabilecek çevre yol güzergahları değerlendirilmelidir:
a) Tugay-Karasenir Çevre Yolu,
b) Tepe-Necatibey Mahallesi-Termik-Oluklaraltı alanı,
c) Termik Antalya karayolu kavşağından-Örtülüye kadar olan güzergah,
d) Kışla-Organize ve Yeni Sanayi Kavşağı,
e) Yeni Sanayi-Yeni Otogar-Mehmet Akif Mahallesi güzergahı...
Bütün bu alanlar, Burdur'un geleceği adına yeni vizyon ve Yeni Burdur olarak, düşünce ufkumuza takılmaktadır!..

ULAŞIM VE EKONOMİ
Burdur için, Burdur'un yatırım cazibesinin arttırılması için ulaşım imkanlarının gelişimi önemlidir. Burdur ve bölge gündeminde yer alan 'Hızlı Tren' konusu da ilimiz ekonomisinin gelişmesi ve göçün önlenmesi ile son derece ilgili ve önemlidir.

BURDUR POLİTİKASI
Fikri, derdi ve Burdur sevgisi olanların, en geniş ve demokratik katılımını sağlayan platform çalışmaları için zemin sağlanmalıdır. İçten veya açıktan birbirine küskün şahıs, makam, mevki, kurumlar, herkesle barışık ve samimi olmalıdır. Çözüm üretecek yetkililer, dedikoducu ve kişiliksizlerin çekim alanından çıkmalıdır.

Burdur için artık ilk öncelikli hale gelmesi gereken konu, 'Burdur Kalkınma Politikası' dır.
Burdur kalkınma stratejisini belirleyip, yürütecek gelişme siyaseti, en geniş anlamda demokratik yöntemlerle ve en sağlıklı bir şekilde, halkın ve her kesim tereddütsüz sahiplenmesini sağlayacak özellikte ortaya konması, artık gerçekleştirilmelidir. Burdur siyasetinin öncelikleri belirlenmiş programlarının yürütülmesini ve takibini sağlayacak bir ortak ve aktif zemine ihtiyacı vardır. Bu da gösteriyor ki; Burdur için söylenen doğruların gerçeklemesini sağlayacak bir çeşit kolektif liderlik ve sekretarya mekanizması gerekmektedir.

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.