Skip to main content

Yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Yasasına İlişkin Antalya'da Zirve

PEGA, Türkiye'nin gündeminde ciddi bir öneme sahip olan "Yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası"ndaki değişiklikler ile ilgili zirve düzenledi.

Antalya Ramada Plaza Hotelinde 10 Kasım Cumartesi günü saat 09.30 - 16:30'da gerçekleştirilecek olan zirvede "Yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası" masaya yatırılacak. Katılımcılar, tüm şirketlerin ticari hayatlarında önemli yer edecek olan Yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası hakkında detaylı bir şekilde bilgilendirilecek. Zirveyi düzenleyen PEGA, Tüm iş adamlarımızı ve bu yasa ile ilgilenen herkesi bu zirveye davet etmektedir.

Sanayicinin, tüccarın, esnafın, muhasebecilerin ve insan kaynakları departmanlarının anayasası konumunda olacağına inanılan bu yeni yasanın, işletmelerinize en iyi şekilde anlatılması amacıyla bu zirvenin gerçekleştirildiği bildirildi.

EĞİTİMİN KONUSU
11 milyon çalışana iş güvenliği zırhı getiren "YENİ İSG YASASI" heyecan yarattı. Yeni yasa tasarısı yılda bin 500 can kaybının yaşandığı kazaları sıfırlamak için büyük şans ve bu tasarı toplumun tüm kesimleri tarafından kabul gören devrim gibi bir çalışma. Yasanın en önemli özelliği 'Önleyici risk analizi'ni temel kural olarak getirmiş olması.

İş kazalarının yüzde 98'ini, iş hastalıklarının ise yüzde 100'ünü önlemek gibi iddialı hedefle yola çıkan yasanın devrim gibi olmasının ana nedeni ise tüm çalışanların kapsam altına alınıyor olması. Yani 11 milyon çalışan bu yasayla iş güvenliği kapsamına alınacak. Mevcut yasada maden, tersane ve fabrika gibi yerlerde çalışanlar kapsamdaydı. Tasarıdan sonra berberden otele riski yüksek işletmelerdeki çalışanlar ve kamu çalışanları da kapsama alınacak. Diğer önemli bir konu ise işyeri hekimi düzenlemesine göre 50 işçi ve üzeri çalıştıranlar işyeri hekimi istihdam edecek kuralının tarihe karışacak olması.

YENİ İSG YASASI, iş güvenliği kapsamında olmayan devlet memuru ve ofis personelini de kapsama alıyor.

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.