Skip to main content

Vali Tapsız, UMEM istihdama çözüm sağlıyor.

Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Burdur Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Veli Aktaş'tan UMEM Programı dahilinde verilen kurs çalışmaları hakkında bilgi aldı. BUTSO Başkanı Yusuf Keyik'le birlikte Meslek Edindirme kursiyerlerini ziyaret eten Vali Tapsız, UMEM'in kalifiye elaman ve işsizliğe çözüm getireceğinden umutlu olduğunu belirterek, emeği geçen ve destek olanları tebrik etti.

Burdur Uzmanlaştırılmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM)'nin, Burdur Endüstri Meslek Lisesi atölyelerindeki çalışmalarını, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik ile birlekte yerinde inceleyen ve çalışmalar hakkında Meslek Lisesi Müdürü Veli Aktaş'tan ayrıntılı bilgi alan Burdur Valisi Süleyman Tapsız; UMEM'in kalifiye elaman ve işsizliğe çözüm getireceğinden umutlu olduğunu belirtti. Burdur sanayisinin önemli açıklarından olan kaynakçılık mesleği edinmeye çalışan 21 kursiyerin çalışmalarını izleyen Vali Tapsız, çalışanları, emeği geçen ve destek olanları tebrik etti. Vali Süleyman Tapsız'ın dün yaptığı incelemelerinde, BUTSO Başkanı Yusuf Keyik, İş Kur Müdürü İsmail Deveci ve Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit de eşlik ettiler.

İncelemelerinin ardından, basın mensuplarına bilgi veren Burdur Valisi Süleyman Tapsız, şunları söyledi:
"UMEM, Nisan ayında Çalışma Bakanlığı, TOBB, Türkiye İş Kurumu, Milli Eğitim Bakanlığı, TOBB Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü işbirliğinde hazırlanmış bir projedir. Türkiye genelinde bir milyon insanımıza, istihdam garantili meslek edindirme sağlanması için, söz konusu kurum ve kuruluşlarla bir anlaşma imzalandı.
UMEM; Uzmanlaştırılmış Meslek Edindirme Merkezleri'nin kısaltılmış adıdır. Bu merkezlerden birisi de Burdur'dadır. Burdur ayağı; Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü, Burdur Endüstri Meslek Lisesi iş birliğinde oluşmuştur.

SÜPER PROJE
Bizim burada uygulamasını gördüğümüz kurs, 'Gaz altı Kaynakçılığı Kursu'dur. 21 Kursiyerimiz katılmaktadır. Bunlar 400 saat teorik, 400 saat de pratik, uygulamalı eğitim alacaklar. Bu kurs süresince kursiyerler, 15 lira alıyor ve sigorta primleri de yatıyor. Kursu başarıyla bitirdiklerinde ise; TOBB üyesi olan firmalara yüzde 90'ı yani 10 kişide 9'u, otomatik olarak işe alınacaktır. Bu süper bir projedir.

Basın aracılığı ile buradan, mesleki anlamda uzmanlaşmış eleman arayan fabrika sahiplerine, iş adamlarımıza duyuruyoruz ki; Valiliğimize, Ticaret ve Sanayi Odamıza, İş Kur'a başvurabilirler. Biz onlara, her alanda uzman eleman yetiştirme konusunda kurslar düzenleyebiliriz. Kursa katılanlar için de ne güzel bir imkan ki; kursa katılanların 10'da 9'u, garantili olarak işe alınmaktadır.
Bu kursların işsizliği önleme, istihdamı arttırma bakımından çok faydalı olduğuna inanıyorum. Bu kursu düzenleyen ve burada bulunan arkadaşlarımızdan Oda Başkanı Yusuf Bey, Okul Müdürümüz, İş Kur Müdürümüz, eğitici arkadaşlar ve kursiyerlerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum."

YUSUF KEYİK
Meslek edinme kurslarına katılanlara, destek olmaktan kaçınmadıklarını belirten Oda Başkanı Yusuf Keyik, UMEM Kursu uygulamalarının Burdur için de büyük bir umut olduğunu ifade ederek şu değerlendirmeyi yaptı:
"Biz yıllardır ara eleman, ara eleman deyip durduk. Geçmişte de bazı kurslar yapıldı ama, bu denli sonuca ulaştırılamamıştı. Bu UMEM projesi, hakikaten büyük ve kaynağı olan bir proje. Tabii ki, sonuçları da güzel olacak inşallah. Yani ilimizde, üç-beş kişiyi ekmek sahibi yapabilirsek, bunun onurunu hep birlikte duyacağız."

PASLANMAZ SAÇ KAYNAKÇISI
Özellikle süt soğutma tankı imal eden sanayicimizin eleman sıkıntısını vurgulayan Keyik, "Ayrıca birçok sanayicimizin 'Paslanmaz saç kaynakçısı'na ihtiyacı var. Bu konuda da UMEM'in kurs açmasını istiyoruz. Bu projeyi hazırlayan, emeği geçen büyüklerimize teşekkür ediyorum." Dedi. UMEM Müdürü Veli Aktaş ise; 12 kişi bulunması halinde hemen kurs açabileceklerini ifade etti.

BAŞVURU BEKLİYORUZ
Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Veli Aktaş, "Bu arada, açılacak kurslara ilişkin, basınımıza bir duyuruda bulunmak istiyorum. Başvuruları devam eden "Si-en-si Operatörlüğü Kursu", mermercilik ve doğramacılık dallarında da kurslar açılacaktır. Başvuru bekliyoruz.
Yine basınımıza ifade etmeliyim ki; makine parkı olarak, Burdur sanayisinin çok önünde bulunmaktayız. 500 bin lira ödenek gönderildi. Atölyelerimizin tümünü revize ettik. Şu anda çok modern makinelere sahibiz. Artık gelişen teknolojileri kullanan sanayicimize eleman yetiştirmekte hiçbir sıkıntımız kalmamıştır."

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.