Skip to main content

TOSYÖV, Etkin Tahsilat Becerisi eğitimi verdi

Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV), Burdur Destekleme Derneği Yönetimi, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) iş birliği ile Hakan Ömer Gider tarafından verilen 'Etkin Tahsilat Becerisi' seminerini gerçekleştirdi.

TOSYÖV Yönetimi; seminer öncesinde, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Oda, Borsa, Ziraat Odası Başkanları Yusuf Keyik, Yılmaz Başar, Kemal Kubilay ve işadamlarıyla Grant Özeren Oteldeki, kahvaltılı sohbette bir araya geldi.

KAHVALTILI SOHBET

TOSYÖV Burdur Destekleme Derneği Başkanı Hasan Akçay, BUTSO
"Buraya teşrif eden hazurundaki sanayicilerimiz, kendi işlerinde başarılı olmuş, Burdur'daki müteşebbislere örnek olabilecek olan sanayicilerimizdir. Bu anlamda, bundan sonraki çalışmalarımızda, faydalı örneklerden yararlanılacaktır. Meclis Salonu'ndaki, Burdur Sanayici ve işadamlarına verilen seminer öncesinde, geçekleştirdikleri kahvaltıda bir açış konuşması yaptı. Yönetim olarak üyelerine, İl'in idari organları ile de iletişim içinde olmak gerektiğinin önemini vurgulayan Akçay şunları söyledi:
Diğer bir anlamda, ben de bir uluslar asası yönetim sistemi uzmanıyım. İletişimin iyi tesis edilmesi, bilgi alışverişini oluşturabilmemiz, bir takım önyargıları ortadan kaldırarak, kendi kurumsal gelişimimize katkı sağlayabiliriz. Aynı zamanda Devletimizin yöneticileri ile iletişimi de çok önemsiyoruz" şeklinde konuştu.

SIRA 3. OSB'DE
Kahvaltılı sohbete katılan ve bu vesileyle bir araya getirdikleri için TOSYÖV Yönetimine teşekkür eden Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, yaptığı konuşmada; "Bilgiyi alabileceğimiz bir yer varsa, onu alıp, işimizin gelişiminde kullanmak gerekir. Çağımız bilgi ve teknoloji çağıdır. Burdurlu işidamları, araştırma-geliştirmeye önem veriyor ve bilgi nerede varsa oralarla, üniversitelerle işbirliği yapıyorlar. İş makinesi üretiminde de işadamlarımız, sürekli kendilerini yeniliyorlar. Bu nedenle, Burdur'un geleceği açısından ümidimiz daha da pekişmektedir" dedi.
Konuşmasında bazı müjdeler de veren Vali Yılmaz, şöyle devam etti: "Kamuoyunun bildiği gibi, 2. OSB ile ilgili çalışmalarımız var. İmar planını Ankara'ya gönderdik. 22 parselimizin ön tahsisinde de bir sıkıntı kalmadı. Artık 3. OSB'ye bakacağız. Şehrimiz arsa yönünden sıkışmış durumdadır. Şehrin gelişimi açısından birkaç projeyi de hazırlamaya çalışıyoruz. Özel okul taleplerine de gereken olumlu cevaplar verilecektir."

SEMİNER
Öğleden sonra BUTSO'da, işadamlarının katıldığı 'Etkin Tahsilat Becerisi' semineri verildi. Semineri veren Hakan Ömer Gider; "Tüm işletmelerin en önemli sorunlarının başında, 'Ürettikleri ve sattıkları ürünlerin parasını tahsil etmek' gelmektedir. Tahsilatın gerek kurumsal, gerekse bireysel olarak yapılması esnasında, müşteriyi tanıma, analiz ve tahsil etme konusunda, ikna konusu büyük önem kazanmaktadır. Öncelikle müşteri istihbaratı ve sonrasında yaşanan problemleri en aza indirerek, tahsilat konusunda beceri kazanması gerekmektedir" dedi.

Geniş örneklerle konusunu anlatan Ömer Gider; "İnsanlar paralarını toplayamıyorlarsa, tahsilat becerisi diye bir eğitim gereklidir. Bu eğitim kimin işine yaramaz diye düşündüğümüzde; kanuni takibe düşmüş müşteriye yaramaz. Karşınızdaki organize dolandırıcıysa yaramaz. Batmış ve parası olmayan pozisyonundaysa, onun da işine yaramaz. Onlardan, ancak hukuki yollardan paramızı almaya devam etmemiz gerekiyor. Öyleyse bu eğitim kime yarayacak? Öncelikle alacağı vicdanlı, parası da olan, ama bizim yumuşak yüzümüzden dolayı bizi sürekli sallayan bir müşterisi olana yarayacak. Ancak, bu eğitime göre hareket ederseniz, size 'Cimri ve pinti' diyebilirler. Dolayısıyla, müşteriyi üzmeden tahsilat yapamayız. Tahsilat sorunu, prensip koymama sorunu şeklinde ortaya çıkıyor. Ayrıca, müşterilerin analiz edilerek, gruplandırılması da faydalı olacaktır" şeklinde bilgiler verdi.

KEYİK'E ZİYARET
İlgiyle izlenen seminerden sonra BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik'i makamında ziyaret eden TOSYÖV seminer ekibi, Başkan Keyik ve Başkan Yardımcısı İbrahim Solak ile bir süre görüş alıverişinde bulundu.

NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı
4.7.2013

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.