Skip to main content

TOSYÖV Burdur Derneği, Genel Kurul Yaptı. Başkanlığa Hasan Akçay Seçildi

Akçay, "TOSYÖV Ülkemizin güzide kuruluşlarından biridir. Üyelerimize ve Burdur iş çevrelerine hayırlı olsun" dedi.

Burdur TOSYÖV (Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı) Şubesi durumundaki TOSYÖV Burdur Destekleme Derneği, Olağan Genel Kurul çalışmasını gerçekleştirdi. Seçimli Genel Kurul sonucunda:
Yönetim Kurulu Başkanlığına; iş adamı, Mak. Müh. Hasan AKÇAY,
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığına; sanayici Hasan Hüseyin İÇOĞLU,
Yönetim Kurulu Genel Sekreterliğine; sanayici Nasuh EKİNCİ,
Yönetim Kurulu Saymanlığına; sanayici Ali GÜR,
Yönetim Kurulu üyeliğine; iş adamı Suat CAN seçildiler.

HASAN AKÇAY
Çalışmalara ilişkin açıklama yapan Dernek Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Akçay şunları söyledi: "TOSYÖV Ülkemizin güzide kuruluşlarından birisidir. Üyelerimize ve Burdur iş çevrelerine hayırlı olsun. TOSYÖV Burdur Destekleme Derneği, bugüne kadar İl düzeyinde önemli çalışmalar yaptı. TOSYÖV Vakfı Genel Merkez Yönetimi ile uyumlu çalışmalar içinde oldu. TOSYÖV Burdur Derneği'miz bundan sonra da, üniversite-sanayici işbirliği, teknokentlerle işbirliği, kalkınma ajansları ile işbirliği, kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği içinde olacaktır. Tabii ki; KOBİ faaliyetlerinde, girişimcilik teşebbüslerinde müteşebbisin yanında yer almaya devam edecektir."

TOSYÖV GENEL KURULU
Geçtiğimiz hafta yapılan, TOSYÖV Genel Merkez Yönetim Kurulu'nun da değiştiğini belirten Burdurlu iş adamı ve BUTSO Yönetim Kurul Başkan Yardımcısı Ali Gür şu bilgileri verdi: "Geçen hafta TOSYÖV'ün seçimli Genel Kurulu'na katıldık. Orada da Yönetim Kurulu değişti. Burdur TOSYÖV Destekleme Derneği olarak bizler de bir Genel Kurul gerçekleştirdik. Yeni Yönetim Kurulu olarak, Başkan Hasan Akçay'ın bürosunda toplanarak, önümüzdeki dönemde ne gibi yol takip edeceğimizi ve misyonumuzu nasıl gerçekleştireceğimizi konuştuk. Derneğimizin, Burdur ekonomisine faydalar sağlayacağını düşünüyorum."

TOSYÖV'ÜN MİSYONU
TOSYÖV Genel Merkez Denetim Kurulu Üyesi de olan iş adamı Nasuh Ekinci ise; Yeni Dernek Başkanı seçtikleri emekli TSE Bölge Müdürü Hasan Akçay'ın kıymetli birikimlerinden istifade edeceklerini belirterek, Vakfın ve Burdur Destekleme Derneğinin misyonuna ilişkin bilgeler verdi. Ekinci şunları söyledi:
"Bizim TOSYÖV ve Burdur TOSYÖV Destekleme Derneği olarak hedef kitlemiz Küçük ve Orta Boy İşletmeler (KOBİ)'dir. KOBİ'lerin her türlü istihdamdır, üretimdir, eğitimdir, personeldir, dış iç ticaret işleridir. Tabii ki, diğer tüm STK ile ilişkiler konusunda da ciddi misyonu vardır. Türkiye'de KOBİ tanımını ve kavramını getiren de TOSYÖV olmuştur."

Genel Merkez Denetçisi olan Nasuh Ekinci, Türkiye'nin 23 İlinde Destekleme Dernekleri bulunan Vakfın misyonuna ilişkin verdiği bilgilere şöyle devam etti: "TOSYÖV yukarıda bir Vakıftır. Diğer illerde ise Destekleme Dernekleri bulunmaktadır. KOBİ'lere yönelik her türlü aktiviteler, bu dernekler vasıtasıyla yürütülmektedir. Bir zaman girişimciler yetiştirdik, bir zaman konferans ve seminerler yaptık. Belki en önemlisi de KOBİ Zirvesi yapan tek vakıf olma özelliğidir. Zirvede ortaya çıkan rapor, ilgili bakanlık ve makamlara gönderilmiştir. Kredi Garanti Fonu (KGF) da TOSYÖV'ün kurucu ortağıdır. KOSGEB'in delegesidir. Bu gibi kardeş kuruluşlarla işbirliği içinde KOBİ'ler için çok yararlı aktiviteler gerçekleştirilmektedir. TOSYÖV, Burdur KOBİ'leri için de her türlü destekler için vardır.
TOSYÖV'ün toplantı ve zirvelerinde, KOBİ'ler için çok önemli gördüğümüz bir ana konu belirliyor, onu işliyoruz. Mesela 4. KOBİ Zirvesinin konusu 'İnovasyon' idi. Ondan öncesinde 'Rekabet Gücü ve Sürdürülebilirlik' konusunu işledik. Bu yılki 8. KOBİ çalışmamızda, 'KOBİ İşletmelerinin Değişim ve Dönüşüme İhtiyaçları Var' diye bir konu işledik. Çünkü rekabet piyasası sadece Türkiye'de değil, tüm rekabet alanı Dünyadır. Biz çalışmalarımızı, Devlet kurum, kuruluş ve STK'larla paylaşıyoruz. Ayrıca Uluslar Arası KOBİ Birliğine üyeyiz. AB'nin değişik masalarında üyeyiz. Bu kapsamda, önümüzdeki dönemde Burdur'da da bir proje hedefimiz bulunmaktadır. İlimizdeki çalışmalarımızda, Vakıftan da yardım ve destek alıyoruz. Tabii ki TOSYÖV, kurulduğu günden bu yana, faydalı olduğuna inandığımız çok toplantılar tertipleyerek, Burdur iş hayatına katkılar sağlamıştır. Bu misyonumuzun devam edeceğini ifade ediyoruz."

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.