TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ile TOBB Genç Girişimciler Kurulu seçimleri tamamlandı.

Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Evrim Aras, Kadın Girişimciler Kurulu’nun yeni başkanı olurken, Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı Genç Girişimciler Kurulu Başkanlığına yeniden seçildi. Akdeniz bölgesinde Rana Dal - (Adana KGK Başkanı) Akdeniz Bölge Başkanı seçildi.

Seçimin ardından Türkiye Odalar Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye genelindeki Kadın Girişimciler Kurulları ve Genç Girişimciler Kurulları başkanlarıyla toplantı yaptı. Toplantıya Burdur’dan Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Suat Acun katıldı. Kurul başkanlarının kısa kısa sunumlarının yapıldığı toplantıda KAGİK Başkanı Suat Acun da Burdur’daki kadın girişimcilerin faaliyetlerini anlattı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu basın toplantısında yaptığı konuşmada, kamu ihalelerinde kadın girişimciler için fiyat avantajı istedi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türkiye genelinde kadın girişimciler ve genç girişimciler kurullarını daha aktif görmek istediğini söyledi. Kadın ve genç girişimciler konusunda artık gölün maya tuttuğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, 1.000 civarında kadın ve genç girişimci ile çıkılan yolda bugün 6 bin 405 kadın girişimci ve 8 bin 341 genç girişimci ile devasa bir yapıya ulaşıldığını anlattı. 2 oda ve borsanın yönetim kurulu başkanlığına, 4 oda ve borsanın da Meclis Başkanlığına kadınların seçildiğine işaret eden Hisarcıklıoğlu, “Oda ve Borsa meclislerinde yer alan kadınlarımızın sayısı % 33 oranında arttı” dedi.