Skip to main content

TOBB İle Turizm Okulu Protokolü İmzalandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nin 81 ile 81 okul projesi kapsamında, Burdur’a Anadolu Teknik Meslek Lisesi yapılmasına ilişkin, ilimiz Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) ve Ticaret Borsası (TB) Başkanları Yusuf Keyik ve Yılmaz Başar ile Burdur Valisi Hasan Kürklü arasında bir protokol imzalandı. Valilik makamında imzalanan protokolle, Burdur’a, 16 derslikli Turizm Teknik Lisesi branşında eğitim verecek bir okul kazandırılmaktadır. Söz konusu okul, iki yıl önce yapılan BUTSO Vergi Ödül Töreninde, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından vaad edilmişti.


Burdur Milletvekili Bayram Özçelik’in de bulunduğu imza töreninde bir açıklama yapan Vali Hasan Kürklü; “TOBB tarafından gerçekleştirilecek, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okulu yapma protokolü imzalıyoruz. Okulumuz, Emek Evler Mahallesi’nde bir arsaya yapılacak. Yaklaşık 7 Milyon maliyetli olacak bu okul inşaatına, bu yıl başlanacak ve iki yıl içinde de tamamlanacaktır. Bu okul, ilk etapta Otelcilik ve Turizm Bölümü gibi ve daha sonra belirlenecek ihtiyaca göre başka bölümlerin de yer alacağı bir okul olacaktır. Bu vesile ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve bu okulun ilimize kazandırılmasında emeği geçen Burdur Ticaret Odası Başkanımıza ve Ticaret Borsası Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Milletvekili Bayram Özçelik de konuşmasında şunları belirtti: “Burdur gibi bir ile böyle bir okulun yapılıyor olması ilimize daha bir güç katacaktır. Bu noktada büyük bir açığı kapatacaktır. Bu süreç içerisinde, iki yıl önceki sözünü yerine getiren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na ve özellikle Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımıza, Borsa Başkanımıza ve Yönetim Kurullarına çok teşekkür ediyorum.”

NASIL GELİŞTİ?
Burdur’a bir okul kazandırma olayının nasıl gerçekleştiğini açıklayan BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik ise; “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetimi, 81 ilde 81 Okul yapma kararını aldıktan sonra, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Osman Çetin Budak beni arayarak; talepte bulunmamızı istedi. Ben hemen Vekilimle iritibata geçtim ve bu okulun Turizm ve Otelcilik Okulu olmasını kararlaştırarak, bir talep dilekçesi hazırlatıp, gönderdim. İki yıl takip ettiğimiz bu sürecin sonunda, imzaladığımız bu protokol, Hisarcıklıoğlu tarafından da imzalanarak, yapım aşamasına geçilecek. İlimize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

BTB Başkanı Yılmaz Başar de şunları söyledi: “Dediğimiz gibi işte, Odalar Birliğimizin eğitime ne kadar katkıda bulunduğunu gösteren bir olay bu. Tabi Burdur açısından, biz de Burdur’a bir tane okul kazandırdığımız için TOBB, Oda ve Borsa Yönetimlerimize teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından protokol karşılıklı olarak imzalandı. Bu vesile ile Milletvekili Özçelik; Çarşamba günü Ankara’da, TBMM’ne bağlı olan Necatibey Kültür Sanat Merkezi’nde; Hasanpaşa’daki koyun Yünüm Böğet Şenlikleri’nin Fotoğraf Sergisi programının duyurusunu yaptı. Özçelik, sergi açılışını “Burdur Valimizle birlikte gerçekleştireceğimiz sergi ile Burdur’umuzu bir başka yönüyle tanıtmış olacağız” dedi.

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.