Skip to main content

TOBB Genel Kurulu'na katılan Oda Bşk. Keyik; Gücümüzü, Yeni Anayasa İle Geliştirmeliyiz

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi TOBB Mali Genel Kurulu'ndan döndü. Genel Kurul'a katılan BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Genel Kurul'un yararlı geçtiğini belirterek; "Türkiye'nin, gücünü yeni Anayasa ile geliştirmeliyiz" dedi.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Meclis Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri ile katıldıkları TOBB Mali Genel Kurulu'ndan döndüler. Genel Kurul'a katılan BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Genel Kurul'un kendileri için yararlı geçtiğini belirterek; "Birlik içindeki istikrarlı bir Türkiye'nin, büyük gücünü, böyle bir genel kurul içinde daha iyi hissettik. Bu gücün geliştirilmesi ve perçinlenmesini de yeni Anayasa ile sağlamalıyız" dedi.

Ankara'da, geçtiğimiz Pazartesi günü yapılın TOBB Mali Genel Kurul çalışmalarına Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Feyzi Oktay, Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Başkan Yardımcısı Ali Gür, Yönetim Kurulu Üyesi Osman Kısaoğlu, Meclis Katip Üyeleri, Gülay Korur ve Hasan Ali Daldal ile Genel Sekreter Sedat Öz katıldılar.

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 66. Genel Kurulu Ankara'da TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Salonu'nda gerçekleştirildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı Genel Kurul'un açılış konuşmasını yapan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, kavgaya ve çatışmaya değil, huzura ve diyaloğa ihtiyaç olduğunu belirterek, "Biz birlikte güçlüyüz" mesajı verdi.

Hisarcıklıoğlu, konuşmasında "Vatandaşına hükmetmeyen bir Anayasa yapılması gerektiğine" vurgu yaptığı konuşmasında şunları söyledi:
"Sadece siyaseten değil, ekonomik ve toplumsal olarak da yeni ve çağdaş bir anayasaya ihtiyacımız var. Anayasanın yenilenme süreci en az içeriği kadar önemlidir. Yeni Meclisimiz, yeni anayasayı katılımcı bir yaklaşımla hazırlamalıdır. Türkiye kendisini oluşturan tüm unsurları ile kaynaşmalı, farklılıklar içinde bütünleşmeli ve yeni anayasasını konuşarak, tartışarak ve uzlaşarak yapmalıdır. Bu da yeni bir kavga alanı olmamalıdır.

Yeni Anayasa'da toplumumuzun olmazsa olmazı, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti yapımız korunmalıdır. Rahmetli Özal'ın dediği gibi; ifade hürriyeti, din ve vicdan hürriyeti ile teşebbüs hürriyeti garanti altına alınmalıdır. Vatandaşları arasında ayrım yapmayan, vatandaşına güvenen, vatandaşına hükmetmeyen bir devlet anlayışına sahip olmalıyız. Devlet vatandaşının efendisi değil, hizmetkârı olmalıdır."

İMRENİLEN ÜLKE
Al Bayrağın etrafında kenetlenen 73 milyonla, bir başarı hikâyesi yazdıklarını bildiren Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu :

"Dün başka ülkelere bakıp imrenirdik, şimdi imrenilen bir ülke haline geldik. Bu değişim, Mustafa Kemal'in "geldikleri gibi gidecekler" dediği gün başladı. Bu topraklarda başladı. Tek vücut haline gelen bir milletle başladı. En zor zamanlarda bile, zihninin derinliklerinde "büyük düşünme ve iddia sahibi olma" arzusunu yaşatan Milletimiz bunu başardı."

SOSYAL BARIŞ
Herkesten, başkalarının görüş ve düşüncelerine de kulak vermelerini isteyen Hisarcıklıoğlu, "Bu ülkede sosyal barışın anahtarı, aklı ve vicdanı kiraya vermemekten geçiyor. Buradan toplumumuzun çoğunluğunu oluşturan önyargısız zihinlere ve vicdanlara sesleniyorum. Cemil Meriç'in vurguladığı gibi, idraklerimize giydirilmiş deli gömleklerini çıkartalım. Nefsimize değil, vicdanımıza kulak verelim. Komşumuzu öteki diye görmeyelim. Türkiye'nin geriye gitmesine, kavga, karmaşa ve belirsizlik ortamına sürüklenmesine izin vermeyelim. Reformların önünün kesilmesine müsaade etmeyelim." dedi.

Genel kurula, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, CHP Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran, İzzet Çetin, Faik Öztrak, Gürsel Tekin, Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, TOBB delegeleri ve misafirler katıldı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN
Başbakan Erdoğan, katıldığı TOBB Genel Kurullarının Türkiye ekonomisinin bir muhasebesinin yapıldığı, sorunların masaya yatırıldığı, çözüm önerilerinin, dilek ve temennilerin dile getirildiği çok önemli bir platform olduğunu ifade etti.
Son 8.5 yılda Türkiye'nin, istikrar ve güven zemininde ilerlediğini, çok farklı bir konuma yükseldiğini, vurgulayan Başbakan Erdoğan, ''Bunu birlikte yaptık, birlikte başardık. 8.5 yıl boyunca istişareyle birbirimize danışarak yürüdük; Türkiye'yi birlikte büyüttük. Her aşamada bir olmaya, beraber olmaya bundan sonra da devam edeceğiz'' dedi.

KILIÇDAROĞLU
TOBBGenel Kurulunda konuşan Kemal Kılıçdaroğlu ise, ekonomi yönetimine eleştiriler yöneltti. Türkiye'de ekonominin iyi yönetilmediğini savunan Kılıçdaroğlu, ''Eğer bir ekonomi iyi yönetilirse 9 yılda 4 kez mali af çıkmaz. Kim vergisini ödemek istemez, kim sigorta primini ödemek istemez. Ödeyemiyor, dünyanın faizini yüklüyorsunuz üstüne, sonra hayat kilitleniyor, 'verginizi ödeyin' diye mali af çıkarıyorsunuz'' dedi.

NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı
17.05.2011

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.