Skip to main content

TOBB 1.Genç Girişimciler Kurulu'na Osman Kurt Katıldı

Hisarcıklıoğlu: "Türkiye'nin yeni bir başarı hikâyesine ihtiyacı var." Ankara'da, geçtiğimiz günlerde yapılan TOBB 1. Genç Girişimciler Kurulu Kongresi yapıldı. Burdur'dan Burdur TSO üyesi Osman Kurt'un katıldığı toplantıda, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu,"Türkiye'nin yeni bir başarı hikâyesine ihtiyacı var. Sizler, bölgelerinizin rol modeli olacaksınız." dedi.

TOBB 1.Genç Girişimciler Kurulu Kongresi’nin, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ve çok sayıda girişimcinin katılımıyla, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde yapıldığını belirten Kurt, “Tüm Türkiye’nin genç girişimcileri ile tanışma ve yeni fikirler kazanma imkanı bulduklarını” söyledi. Kurt, “Özellikle TOBB Başkanı Rifat Hisacıklıoğlu’nun, Türkiye’nin bugünü ve geleceğine ilişkin yaptığı konuşmalardan çok şey öğrendiklerini ve heyecan kazandıklarını” ifade etti. Osman Kurt, açılış konuşmasında “Sizler, bölgelerinizin rol modeli olacaksınız.” diyen Hisarcıklıoğlu’nun konuşmasından şunları aktardı:“Sizler Türkiye’nin bugünüsünüz, yarınısınız. Önümüzdeki dönemde bayrağı sizler teslim alacaksınız. Sizler emek verensiniz, üretensiniz, ülkeniz için fedakârlık yapan insanlarsınız. Sizler, bölgelerinizin rol modeli olacaksınız. İşte bu sorumlulukla hareket etmek zorundasınız. Nasıl ki günümüzde Çin ekonomisinin yükselişinde ucuz işgücünün, ABD ekonomisinin kalkınmasında birikmiş sermaye avantajının önemi ön plana çıkıyorsa, ben inanıyorum ki, Türkiye ekonomisinin üzerinde yükseldiği temel direk de, girişimci ruhun başarısıdır. Bunun en iyi göstergesi de, bundan 30 yıl önce yeterli sermaye birikiminden yoksun, teknolojiden uzak olan ülkemizin, sadece çeyrek yüzyılda ekonomik alanda kat ettiği mesafedir. Bu mesafenin en temel sayısal göstergesi, 11 kat artan milli gelirimizdir. Böylece Türkiye, 1980’de milli gelir büyüklüğü anlamında dünyada 25. sıradayken, geçen yılsonu itibariyle 17. sıraya yükselmiştir. Türkiye bugün, İtalya’dan Çin’e uzanan geniş bir coğrafyada, özel sektörü en gelişmiş ülkedir. En büyük sanayi üretim kapasitesini kurmuş ülkedir. Bugün, Balkanlarda, Kafkaslarda, Orta Asya’da ve Ortadoğu’da, dünya’nın neresine giderseniz gidin bir Türk girişimciyi görürsünüz. 200’den fazla ülkeye mal satıyoruz. Ve bu ihracatın yarısını gelişmiş Batı ülkelerine yapıyoruz. Dünyanın en gelişmiş piyasalarıyla rekabet edecek kalitede, sanayi ürünleri üretiyoruz. Müteahhitlerimiz 70 ülkede iş yapıyor. Turizmde, dünyanın önde gelen cazibe merkezlerinden biri haline geliyoruz. İşte 30 senede kat ettiğimiz mesafenin itici gücü, Türk insanının sahip olduğu bu müthiş girişimcilik ruhudur. Peki, bu salondakilerin sorumluluğu nedir? 81 ilden gelen 1000 girişimci gencin vebali nedir? Türkiye’nin yeni bir başarı hikâyesine ihtiyacı var. Ve bu başarı hikâyesini her il kendisi yazmalı. Her ilde hatta ilçede bir umut rüzgârına ihtiyaç var. Bu umut rüzgârını estirecek sizlersiniz. Unutmayın, gençlerin geleceği ülkenin, ülkenin geleceği de gençlerin geleceğine bağlıdır. Bu geleceğin tek bir anahtarı var: O da girişimcilik. Elbette sizlere Türkiye’nin kalkınma sürecinde çok işler düşüyor. Bugüne kadar girişimcilerimiz, Türkiye’nin geri dönülemez değişim ve dönüşüm sürecinin neferleri oldular. Olmaya da devam edecekler.”

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.