Skip to main content

TKDK Sanayicilere Desteklemeleri Anlattı

rımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Burdur 1.Organize Sanayi Bölgesi (Burdur 1.OSB) Toplantı Salonu'nda dün akşam saatlerinde bir tanıtım toplantısı düzenleyerek, sanayicilere desteklemeler hakkında bilgi verdi.

Toplantıya; Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, 1.OSB Başkanı Feyzi Oktay ve BUTSO Başkan Yardımcısı Ali Gür de katıldı.

Toplantıya Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, TKDK İl Koordinatörü Hüseyin Şengün, OSB Başkanı Fevzi Oktay , Mermerciler Odası başkanı Ali Gür ve sanayiciler katıldı.
Tanıtım toplantısında bir sunum gerçekleştiren Yerinde Kontrol Birim Amiri Fatih Mehmet Ögke, 9. çağrıya 23 Şubat tarihinde çıkıldığını 15 Şubat – 15 Mart tarihlerinde proje kabul edilebileceğini yineledi.

Süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması konusuna değinen Ögke, süt toplama merkezlerinin destekleme limitinin, 25 000 -1000.000 Avro arasında olduğunu, süt işleme tesislerinin limitinin ise; 50 000 – 3 000 000 Avro arasında olduğunu söyledi. Meyve ve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması konusunda ilimizin avantajlı bir konumda olduğunu vurgulayan Ökge, bu kalemdeki desteklemelerinin de 1 milyon 250 bin Avro'ya kadar çıkabildiğini aktardı. Bununla birlikte, su ürünlerinin işlenmesi konusunda göllerin ve doğal su kaynaklarının fazlalığı nedeniyle sektörün avantajlı olduğunu savunan Ökge, desteklerinin bu alanda da girişimciye sunulduğunu ifade etti. TKDK İl Koordinatörü Hüseyin Şengün de tarımsal üretimden elde edilen Biyogaz üretiminde ve mermeri işlemeye yönelik üretimi de içeren el sanatları çalışmalarında da destekleri olduğunu, Burdur İli'nin bu alanları değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Sunumun ardından sanayicilerin sorularını yanıtlayan Vali Yılmaz, TKDK'da ağırlıklı olarak makine teçhizat için mali destek verdiklerini vurgulayarak, "Herhangi bir proje için destek alan girişimcimiz, ihtiyacı olan tarımsal alanda veya sanayi alanında teçhizatı yine ilimizdeki üretici firmalardan karşılayacak dolayısı ile bu desteklemeden hem girişimci hem de sanayimiz karlı çıkacak. Biz bu anlamda vatandaşımıza önderlik etmenizi istiyoruz. Bu fırsatı Burdur olarak değerlendirmeliyiz" dedi.

Toplantı sonrasında 2. Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları da BUTSO Başkan Yard. Ali Gür tarafından katılımcılara aktarıldı.

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.