Skip to main content

Siyasi Parti ve STK’lar BUTSO’da Toplandı

BUTSO’da toplanan siyaset ve STK temsilcileri, demokratik karar süreçlerini belirledi.
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO)’da, muhalefetin teklifi, Ak Parti İl Başkanlığı’nın daveti ve tüm STK temsilcilerinin katılımı ile “Burdur için el ele” toplantısı gerçekleştirildi. Ak Parti İl Başkanı Süleyman Faki’nin başkanlığı, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Barış Ayten ve Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Hikmet Ökte’nin yönetiminde yapılan toplantı, ev sahibi olarak BUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Çeliker’in açış konuşması ile başladı. Basın temsilcileri ile katılımcı tüm siyasi parti ve Sivil Toplum Kuruluş temsilcilerinin birer konuşma yaptıkları toplantıda; demokratik karar süreçlerinin, aylık toplantılar şeklinde yapılmasına karar verildi.





15 Temmuz FETÖ darbe kalkışması ile başlayan ve Cumhuriyet Meydanı’nda tutulan Demokrasi Nöbetleri süreci devam ederken yapılan toplantılarda, sivil-siyasi bir demokratik platform yapısı oluşturulması fikri gelişti. Geçtiğimiz akşam saat 21:00’de başlayan ve 75 temsilcinin katıldığı toplantıda; bu toplantıların, her ayın ilk Çarşamba günü akşamları, düzenli olarak yapılması, bir yürütme kurulu ve sekretaryanın oluşturulması kararlaştırıldı. Toplantılarda; OHAL sürecinde doğabilecek sıkıntılar ve Burdur’un her türlü problemleri gündem olarak yer alacak.



Çok değerli görüş ve tekliflerin ifade edildiği toplantının açış konuşmasını yapan BUTSO Yön.Kur.Bşk Yrd. Ömer Çeliker şunları söyledi:
“Bilindiği gibi, 15 Temmuz 2016 günü, Türk tarihinin en talihsiz ve çok acı günlerinden birini yaşadık. İnsanımız ve kurum, kuruluşlarımız arasında sinsice yerleşmiş FETÖ terör örgütünün darbe girişimi ile karşılaştık. Ancak, çok sayıda şehit ve Gazi pahasına, Türk Halkı, Devleti ve Hükümeti olarak, Allah’a şükür ki; bu hain kalkışmayı durdurduk. Bu durum; aynı zamanda, hem darbeler tarihimize ve hem de dünyaya bir güzel örnek de oldu.

Milletimizin iradesine ve Devletimizin bütünlüğüne yönelen hain darbe girişimini hep birlikte kınadık. Ve bugün, bu saldırıyı planlayan, yapan FETÖ terör örgütü ve destekleyicilerini aynı şiddetle tekrar lanetliyoruz.

Olayın hemen ertesi günü, Ticaret ve Sanayi Odası olarak, “İNADINA BİRLİK, İNADINA SEVGİ, İNADINA ÇALIŞMAK” şeklinde bir bildiri yayınlamış ve “İhtilal yoluyla yönetimi ele geçirme amaçlı bir kalkışma olduğunu” Belirtmiştik.

Allah’a şükür ki; Hükümetimiz, Cumhurbaşkanımız ve Devletimiz, kararlılık içinde ve halkımızla birlikte, topyekun bir sahiplenme duygusu ve kararlı bir irade ile çok büyük bir belayı def etmiştir. Demokratik Hukuk Devletimize kastedenler, hak ettikleri karşılığı görmüştür. Bu menfur olayın içinde yer alan Vatan hainlerini nefretle kınıyoruz.

Halen OHAL ilanı ile birlikte; bu FETÖ ihanet yapılanmasına ve darbe girişimine destek verenler, tespit edilmeye ve hukuk önünde hesap vermeye devam etmektedir. Demokratik Hukuk Devletimizin bu kararlı tutumunu, yürekten destekliyoruz.

Özellikle, sonuçları itibariyle baktığımızda; Milletimizin ve Devletimizin zayıflamasını, birlik ve bütünlüğümüzün bozulmasını, topyekun milli irademizin gevşemesini, kendi stratejik emellerini gerçekleştirebilmeleri için gerekli gören dış güçlerin, diğer bir deyişle Çanakkale’de karşımıza gelenlerin ve Ortadoğu coğrafyamıza yeni bir düzen vermeye çalışanların eli olduğuna da şüphe yoktur.

Bu olayla Milletimiz; Devleti, Hükümeti, Muhalefeti ve Meclisiyle, daha bir kenetlenmiştir.
Bu birliği, demokratik alanda daha da güçlendirerek sürdürmemiz gerektiği gibi; ekonomik kalkınmamız ve güçlenmemiz için de, yabancı sermaye güçlerine karşı, yerli teşebbüs gücümüzü artırarak da göstermeliyiz. Bu olayın, milli kalkınma, büyük ve güçlü olma hedeflerinde, daha büyük bir bilinç ve heyecanı da tetiklemesini temenni ediyoruz. Anadolu’da yaşamanın bir bedeli vardır. Anadolu’da yaşamak, daima dünyanın en büyük gücü olmayı gerektirmektedir.

Çok Değerli Başkanlarım;
Bizler; siyasi kimlik ve görüşlerimizi bir kenara bırakarak, devletimizin ve vatanımızın birlik ve bütünlüğünü, milletimizin kardeşliğini, demokrasimizi tehdit eden iç ve dış mihraklara karşı da birlikte hareket etme iradesini ortaya koyuyoruz. Darbe girişiminin ilk anından bu yana, Milli Mücadele ruhunu hatırlatan bu birlik ve beraberlikle, Çanakkale’de olduğu gibi, Başta Valimiz olmak üzere, omuz omuza meydanları doldurduk.

Dolayısıyla, Devletimizin yanında dik duran ve bu hain kalkışmanın engellenmesinde, asıl kahramanlığı gösteren aziz milletimize şükran ve teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ülkesinin ve milletinin huzuru, demokrasisi ve geleceği için hiç tereddüt etmeden, canını ortaya koyan kahraman şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, şükranla ve minnetle anıyoruz. Allah onlardan razı olsun.

Bu millet, tarih sahnesine çıktığı ve Anadolu kapılarını açtığı zamandan bu yana; bağımsızlık, hürriyet ve istiklali için sayısız badireler atlatmıştır. Birlik ve bütünlüğümüzü koruduğumuzda, aşamayacağımız engel olmamıştır.
Bizler kadim bir Millet ve kadim bir Devlet geleneğine sahibiz. Tarih boyunca, birbirimize karşı daima hoşgörü ve kardeşlik içerisinde yaşadık. Ancak, ihanet içinde olanlara karşı da daima Devletimizin ve hukukun yanında yer aldık.
Ülke genelinde olduğu gibi, Burdur’da da, çok önemli ve hassas bir süreçten geçiyoruz. Bu günlerde her inanç ve kültürden insanımızla toplumsal birlik ve dayanışma anlayışımızı daha da güçlendirmek ve huzurumuzu tahkim etmek mecburiyetindeyiz. Kardeşlik hukuku ve millet olma bilinciyle, birbirimizi daha bir içtenlikle kucaklamalıyız.

Demokratik tepkilerimizi gösterirken de bizleri ayrıştıracak veya birliğimizi bozacak davranışlardan kaçınmalıyız. “Kurt sisli ortamı sever” örneğini de dikkate alarak, provokasyonlara prim vermemeliyiz. Dolayısıyla, pusuda olabilecek hainlerin planlarını da bozmalıyız. Bizler; demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak için buradayız. Bu vesile ile her zaman milletimizin yanında yer alan askerimize, polisimize ve aziz milletimize şükranlarımızı sunuyor,

Bu saldırıyı planlayan, yapan FETÖ terör örgütü ve destekleyicilerini, şiddetle ve nefretle lanetliyor; bu kalkışma sırasında Şehit olanlara rahmet, yaralılara acil şifalar ve Milletimize başsağlığı diliyorum.”

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.