Skip to main content

Sigortacıların Sorunları Bitmiyor

Burdurlu sigortacı esnaf, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik Başkanlığında toplandı. Geçtiğimiz gün BUTSO Meclis Salonu’nda yapılan toplantıya, Sigortacılar Komite Başkanı Yusuf Akça ve BUTSO Yön.Kur.Bşk.Yrd. Ömer Çeliker de katıldı. Odaya üye 51 sigortacıdan yaklaşık 20 esnafın katıldığı toplantıda, sigortacıların bitmeyen sorunlarına çözüm arandı.


BUTSO Başkanı Yusuf Keyik, yaptığı açış konuşmasında; “Sigortacılar Komite başkanımız Yusuf Akça, zaman zaman sigortacıların sıkıntılarını bizlere aktarıyor. Geçtiğimiz yıl içinde de toplantılar yaptık ve sigortacıların sorunlarını çözmeye çalıştık ama, sorunların bitmediğini gördük. Bu kez, yüz yüze görüşmek için bir kez daha toplandık. Şimdi tüm katılımcılar, sorunlarını bize aktarsın, biz de çözebildiğimizi burada, çözemediğimizi de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’ne aktararak çözüm çözmeye çalışacağız” dedi.



SORUNLAR
Burdurlu sigortacı esnafların ifade ettikleri belli başlı sorunlar olarak: “-Sigortacıların yasa ve yönetmeliklere aykırı çalışmaları var. -Sigortacı olmayan ve başka illerdeki sigortacılara poliçe kestirerek kayıt dışı çalışan sigortacılar var. -Sigortacıların birbiri ile haksız rekabetleri var. Resmi kurumların ihale ve teklif usullerinde yanlışlıklar bulunmakta. -BUTSO’nun kontrollerinde, sadece uyarı yapabildiği ve yaptırım yetkisi olmadığı için, haksızlık ve hatalar giderilemiyor.” Şeklinde ortaya kondu.

Tüm sorunları dinleyip, not aldıran Başkan Keyik; bu sıkıntıları, TOBB yetkililerine ileterek ve istişare ederek çözüm arayışında bulunacaklarını ifade etti.

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.