Skip to main content

Sigortacılar İstedi, BUTSO Gereğini Yaptı

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) düzenlediği Meslek Komitesi Toplantılarında ortaya çıkan sigortacı üyelerinin” KOSGEB Desteği” talebi doğrultusunda yaptığı çalışma neticesini verdi; 31 Mart 2017 tarihinde Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile KOSGEB’in belirlediği kriterleri sağlayan her sigorta acentesi KOSGEB desteklerinden yararlanabilecek.

Sigorta acentelerinin yirmi yıllık KOBİ olma hayalinin gerçekleştiğini vurgulayan BUTSO Başkanı Yusuf Keyik; “Burdur Ticaret ve Sanayi Odası olarak Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirdiğimiz Meslek Komite Toplantılarında Sigortacılık Mesleğini yapan üyelerimiz “Sigortacılık faaliyeti neden KOSGEB desteğinden faydalanamıyor? Bu konuyla ilgili Odamızın gerekli çalışma yapmasını bekliyoruz” talepleri doğrultusunda 22.12.2016 Tarihinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’ne yazdığı yazı ile Sigortacılık Sektörünün KOSGEB desteklerinden faydalanabilmesi için gerekli çalışmaların başlatılmasını talep ettik.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ilgili yazımıza 30.12.2016 tarihinde cevap vererek ilgili talebimizin değerlendirilmek üzere KOSGEB-Küçük ve Orta Boy İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’na gönderildiğini bildirdi. 31.03.2017 Tarihli Mükerrer Resmi Gazetenin 2017/9941 Karar Sayısı ile 66.22 Nace faaliyet kodu ile başlayan Sigortacılık ve Finans Faaliyetlerinin KOSGEB destekleri kapsamına alındığı müjdesini aldık.

Bu vesileyle, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası olarak düzenlediğimiz Meslek Komitesi Toplantılarının, üyelerimizin sektörlerinde karşılaştıkları sorunları bize iletmesi ve çözümü noktasında ki öneminin de altını çizmek istiyorum. Sigorta acentelerinin KOSGEB desteklerinden faydalanmasının önünü açan, Bakanlar Kurulu Kararı’nın çıkmasında önemli rol oynayan Sigorta Acenteleri İcra Komitesi, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile hükümet yetkililerine teşekkür ediyorum. Bu destekler kapsamında yaratılacak yeni finansman imkânları sektöre dinamizm kazandıracaktır. İlgili karar ilimizde Sigortacılık Faaliyeti yapan üyelerimize hayırlı olsun” dedi.

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.