Skip to main content

SDHL Md. Demir’den BUTSO Ziyareti - THY Seferlerinde Yeni Atılım Çalışmaları

Süleyman Demirel Hava Limanı (SDHL) Müdürü İlhan Demir, THY uçak seferlerini geliştirecek olan yeni atılım çalışmalarında, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik’ten, destek talebinde bulundu. Söz konusu çalışma ziyaretinde; BUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Çeliker ve Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Ali Daldal da yer aldılar.


BUTSO Başkanı Yusuf Keyik ve Süleyman Demirel Hava Limanı (SDHL) Müdürü İlhan Demir’den alınan bilgiler şöyle: Halen, SDHL’den İstanbul-Atatürk Hava Limanı’na yapılan THY seferleri, haftada 7 gün yapılmakta; saat: 11.00’de gelip, 12.00’de gitmektedir. 30 Mart 2016’dan itibaren ise; bu saatler değişecek ve 14.40’da İstanbul’dan gelip, 15.40’da İstanbul-Atatürk Hava Limanı’na gidecek.  Aynı zamanda THY, mevcut bu seferlerin yanı sıra, Sabiha Gökçen Hava Limanı’na da, haftada üç gün sefer düzenleme çalışması yapmaktadır. Bu çalışmanın, önümüzdeki aylarda gerçekleşmesi beklenmektedir.

Müdür İlhan Demir ayrıca, “17 Mart ile 6 Nisan arasında, günlük ortalama 13-15 sefer bekliyoruz. Toplamda da 25 günlük süre içinde 50 bine yakın yolcu hareketi bekliyoruz. Yolcu transferi ise, ilimize yakın Afyonkarahisar, Konya, Antalya gibi illere yapılacak” dedi.

İlhan Demir sözlerine, şunları da ilave etti: “Üç yıldır devam eden İran seferi programı, artarak devam ediyor. 2013’te 80 idi. 2014’de 120 küsur. 2015’de 178 oldu. 2016’da da o kadar bekliyoruz. Gelecek yıl ise, Ankara seferlerini konuşuyor olacağız.”

Ayrıca, Burdur’u da yakından ilgilendirmekte olan, Kara Havacılık Okulu yerleşke çalışmalarının devam ettiği ve yüzde 90 civarında da gerçekleşmekte olduğu öğrenildi. Yine bu kapsamda; Kara Havacılık Okulu pisti ile SDHL pistinin, 90 derece şeklinde birleştirilmesi için protokol imzalandığı, Haziran ayında geçici kabullerin gerçekleşeceği ve Ağustos ayında da ilk kafile rütbeli personel ataması yapılacağı, açıklandı.

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.