Skip to main content

Sayın Bilgiç, Sen Kendini Ne Sanıyorsun? Burdur'dan Özür Dile!

Sayın Bilgiç, Burdur'u ilçe tayin eden ifadelerinizi şiddetle kınıyoruz. Siz kendinizi ne sanıyorsunuz ki; Burdur-Isparta kardeşliğini dinamitlemeye kalkıyorsunuz?!. BUTSO olarak, Ak Parti Isparta Milletvekili S. Sadi Bilgiç'e sesleniyor, aracı koymadan Burdur Halkından özür dilemesini bekliyoruz.

Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmada;
"En büyük hayalim 'büyük balık, küçük balığı yutar' sözünden hareketle Burdur'u duble yolla Isparta'ya bağlamak. Bu yol yapıldığında gönülden inanıyorum ki Burdur, Isparta'nın bir ilçesi haline gelecektir. Benim en büyük emelim budur. Bu yol 2 yıl içinde tamamlanacak. Önemli olan 2 şehri birleştirmek" dedi. Karşılaştığı tepkiler üzerine, Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Isparta Milletvekili Bilgiç’e aracılık ederek, Burdur’dan özür dilediğini açıkladı.

ŞİDDETLE KINIYORUZ
Isparta Milletvekili S. Sadi Bilgiç, “Gönülden inanıyorum” diyerek ortaya koyduğu bu görüş, kuruluşu Isparta’dan çok eskilere dayanan ve daha yakın zamana kadar aynı nüfus büyüklüğünde olan Burdur’un ve Bütün Burdur Halkının gönlünü kırmış ve yıllardır kazanılan dostluk köprülerini dinamitlemiştir. Özel sebeplerinden ötürü nüfusu azalmış olan Burdur’umuzdan hızlı büyüdüklerini düşünerek ve Burdur’un, Isparta’dan çok daha fazla ihracat hacmine sahip olan büyüklüğünü de görmezlikten gelerek, bir ağabeylik edasıyla ortaya konan, onur kırıcı fikirlerinden ve özensiz ifadelerinden dolayı, kendisini şiddetle kınıyoruz.

ORTAK KAZANIM
Biz Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) olarak, Isparta işadamları ve kamuoyu da bilmektedir ki; yıllardır ortak yemekli, sohbet ziyaret programları düzenleme ve sıcak ilişkiler geliştirme çabası içinde olduk. Hatta iki il yatırımcılarından oluşan ortak şirket yatırımları fikrimizi de çoğu yerde dile getirdik ve hala bunun çok akıllıca ve iki ilinde ortak kazanımını sağlayacak ve iki il halkının da birbiri ile dostluğunu geliştirecek güzel bir girişim olacağını düşünüyoruz.

Zira, aynı ekonomik coğrafya içinde bulunuyoruz ve dolayısıyla; Burdur-Isparta İllerimizin ortak faydası adına, birlikte yapabileceğimiz ve yapmamız gereken önemli ve büyük işler vardır. Burdur ve Isparta, birbirine engel olmadan, saygı ve samimiyet içinde Bölgemiz ve Ülkemiz için kendi mecralarında ilerleme çabalarını sürdürmelidir. Burdur ve BUTSO olarak; Isparta Halkının, Milletvekili Bilgiç ile aynı düşünmediğine de inandığımız söz konusu hesapsız ve düşüncesiz ifadeleri, tekrar kınıyor ve o Milletvekilinden aracısız özür bekliyoruz.

NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı
21.01.2014

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.