Skip to main content

Prof. Dr. Kuruüzüm, BUTSO’da BAGEV Projesini anlattı

"BAGEV Kariyer Portalı" faaliyetini sürdüren Batı Akdeniz Ekonomilerini Geliştirme Vakfı, Bölge içi ticari faaliyetlerde ticaretin önünü açıcı destek hizmetleri verme çalışması yapıyor.
Akdeniz Ekonomilerini Geliştirme Vakfı (BAGEV) Danışmanı Prof. Dr. Orhan Kuruüzüm, yeni çalışma planlarını anlatmak ve Antalya, Isparta, Burdur’u kapsayan Bölgesel katkı ve önerileri almak amacıyla, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Meclis Salonunda yapılan toplantıda, açıklamalarda bulundu.


BUTSO Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri ile geniş kapsamlı bir anket ve değerlendirme çalışması yapan Prof. Kuruüzüm şu açıklamalarda bulundu:  
“BAGEV, muhtemelen bu bölgedeki en geniş meslek örgütü katılımlı bir sivil toplum kuruluşudur. Biz kalkınma ajansı için bölge olarak desteğimizi verdik ve bu iş tamamlandıktan sonra, pek çok kişi BAGEV’in işlevini yitirdiğini düşünmeye başladı. Ancak sizler, BAGEV’in kendini daha da geliştirerek devam etmesi gerektiğini düşünerek destek oldunuz.

TİCARETİN ENGELLERİNİ AŞMAK
Biz BAGEV olarak da somut işler üzerinde çalışmamızı sürdürüyoruz. Bildiğiniz gibi bölgedeki iş arayan insan kaynağı ile eleman arayan girişimci kurumlar arasında bir veri tabanı ilişkisi kurma çalışması olan “BAGEV Kariyer” portalı faaliyetimizi sürdürüyoruz. Bu arada, hazırlıkları bir yıldır süren, “Bölge içi ticari faaliyetlerde önünü açıcı destek hizmetleri vermek” üzerinde çalışıyoruz. Bu konuya ilişkin çalışma, Isparta toplantısıyla ortaya kondu. Şimdi de sizlerle bu amaçla bir araya geldik. Bölge içi ticareti engelleyen, engeller ve ticareti geliştirici politikalar ve uygulamaları tespit ederek, öncelikle ortak dil geliştirerek, bölgesel ticaretin gelişimini engelleyen konuları ortadan kaldırma çalışması yürütmek istiyoruz.
Önümüzdeki ay içerisinde, benzer toplantıyı Antalya’da Bölge içi ticareti yapan arkadaşlarımızla gerçekleştireceğiz. Bu üç il çalışmalarıyla elde ettiğimiz görüşleri, önerileri; ortak bir zemine oturttuğumuz bir toplantı gündemi ile bir araya gelinecektir. Bu üç il toplantısında ise; belirli bir ortak eylem birliği içinde, sonuca götürecek program belirlenerek belki zirve şeklinde bir çalışma yapılabilecektir.”

ANKET
Bu açıklamaların ardından, Bölgesel ticaret faaliyetlerinde, engel ve sıkıntı teşkil eden konu ve çözüm fikirlerini toplamak amacıyla düzenlenen 52 slaytlık bir anket çalışması yapıldı. Sorular dört ana bölümden oluştu:
1.Bölüm; iş dünyasının profil bilgilerini almaya yönelik.
2.Bölüm; Durum tespiti ile ilgili.
3.Bölüm; Sorunlar ve öncelikli olanların belirlenmesi.
4.Bölüm; Çözüm önerilerini tespit etmek.

NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı
27.11.2013

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.