Skip to main content

Özlem, Türk Hava Yolları ile gerçekleşti

Kuruluşunun 80'inci yılına erişen Türk Hava Yolları, Burdur-Isparta Havalimanı'nı da uçak seferlerine açarak, başarılarına bir yenisini daha ekledi.

İlk etapta Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günü olmak üzere, haftada üç gün karşılıklı olan Isparta-İstanbul THY uçak seferleri, geçtiğimiz 20 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleşti. Aynı gün, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan havalanan ilk uçak, 85 yolcusu ile 14.50'de SD Havalimanı'na indi. Gülsuyu ve güllerle karşılanan uçak ve yolcularına protokol de eşlik etti.

THY tarafından havalimanında düzenlenen basın toplantısı ve açılış programında konuşan Isparta Valisi Memduh Oğuz, bölgenin çok önemli bir ihtiyacının daha giderildiğini söylerken, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz da bu seferleri bekleyenlerden birisinin de Burdur olduğunu belirtti. Burdur, Isparta, Dinar iş hayatı için büyük önem taşıdığını vurgulayan Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Başkanı Yusuf Keyik ise:
"Yaklaşık 6 yıldır çeşitli firmalar, başladıkları seferleri değişik sürelerde terk ettiler. Biz Isparta ve Burdur olarak çok gayretler gösterdik. Çok maddi katkılar ortaya koyduk. Ancak, kalıcı seferleri sağlayamadık. İnşallah, öyle umut ediyoruz ki; THY, bizi bir daha yolda koymayacaktır. Biz yine elimizden gelen desteği vereceğiz. THY yetkililerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Uçak programına uygun şekilde, ücretsiz otobüs seferleri koyacaklarını belirten Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya da yaptığı konuşmada; THY'nın Isparta-Burdur seferlerine başlamasından çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Bilindiği gibi iki ilimizin de potansiyeli yüksek (Isparta'da 60 bin, Burdur da ise 20 bin üniversiteli) öğrenci kapasitesi var. Yine iki ilin de önemli sayıda askeri birlikleri var. THY ile hava yolculuğunun açılmasının, bölgemizin gelişimine katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

SD Havalimanı'nda bir basın toplantısı düzenleyen Türk Hava Yolları Satış ve Pazarlama Müdürü Halil İbrahim Polat, yaptığı konuşmada; haftada 3 gün, karşılıklı olarak düzenlenen seferlerin, başlangıç fiyatlarının (64 TL şeklinde) promosyonlu olarak belirlendiğini ifade etti. Hergün gidiş-geliş olarak düzenlenmesi konusunda da çalışmaların başlatıldığı belirtilen basın toplantısı sonunda, Müdür Polat tarafından, Vali ve Belediye Başkanlarına çeşitli hediyeler verildi.

Törene, bölgenin Valileri, Belediye Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları ve çok sayıda işadamı katıldı. Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Meclis ve Yönetim Kurulu Başkanları Feyzi Oktay ve Yusuf Keyik ile Üyeler; Osman Kurt, Ömer Faruk Gündüzalp, Hasan Ali Daldal, Hüseyin Yardım katıldılar.

UÇUŞ PROGRAMI
THY Isparta-İstanbul seferlerinin Pazartesi ve Cuma günleri, Atatürk Havalimanı'ndan saat 13.25'te kalkacak uçaklar, saat 14.35'de SD Havalimanı'na inecek ve aynı günlerde saat 15.20'de Isparta'dan kalkacak uçaklar, saat 16.25'te İstanbul'da olacak. Çarşamba günkü uçaklar; saat 10.55'de Atatürk Havalimanı'ndan kalkacak, saat 12.05'te Isparta Havalimanı'nda olacak ve aynı uçak 12.50'de SD Havalimanı'ndan kalkarak, 13,55'de İstanbul'da olacak.

NOT: BUTSO Basın Danışmanlığı 22.05.2013

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.