Skip to main content

Oktay ve Saatcı, Sanayici-Üniversite Buluşmasının Temellerini Atıyor

Burdur sanayicisi ile MAKÜ, Mudul Restoran'da bir araya geldi.

Burdur sanayicisi adına BUTSO ve 1.OSB Yönetim Kurulları Başkanı Feyzi Oktay ile Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Mustafa Saatcı, Mudul Restoran'da bir araya geldi. Oktay ve Saatcı, Sanayici-Üniversite buluşmasının temellerini atma anlamındaki bu çalışmanın; MAKÜ bünyesinde kurulacak olan DPT destekli Merkez Laboratuarı'nın önceliklerini belirleme amaçlı olarak gerçekleştirildiğini belirttiler. Öncelikle gıda sanayicilerinin laboratuar sorunlarının çözümüne ilişkin konuları ele alan Sanayici-Üniversite temsilcileri, bu çalışmanın tüm sektörleri içine alan, sistematik ve kurumsal yapılanmalar getirecek ideal hedeflerin temel taşı niteliğinde, anlamlı bir çalışma olduğunu ve çabaların sürdürüleceğini ifade ettiler.

Geçtiğimiz gün saat 10.00'da OSB'de başlayıp, Mudul Restoran ve Güçbirliği'nde sürdürülen toplantıya; Feyzi Oktay ve Mustafa Saatcı'nın yanı sıra; Burdurlu gıda sektöründen Kadir Gönülaçar (Doyum Makarna), Şevket Aksöz (Güç Birliği), Selahattin Yarar (Azizoğlu Sucuk) ve MAKÜ'den Doç.Dr. Orhan Kankavi, Yrd.Doç.Dr. Oğuz Gürsoy, Uzman Mertsudağda, Azizoğlu Sucuk'tan Serap Savda ve Tolga Usgutoğlu katıldılar.

Burdur'daki değişik gıda ürünleri üreten firmaları, Burdur Gıda Sektörü bilinci etrafında birleştirerek, sektörel bütünlük ortaya koyan ve bu şekilde sorunlarına çözüm geliştirme gayreti içinde olan Feyzi Oktay, 1.OSB ve Hastel Yönetim Kurulu Başkanı olarak, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ile Burdurlu gıda sektörü temsilcilerini bir araya getiren bu çalışmanın, şimdilik dar tutulduğunu ve burada yapılan istişare istikametinde geliştirilerek sürdürüleceğini belirtti. Oktay şunları söyledi:

"Bundan takriben 20 gün önce, Sayın Rektörümüzü ziyaretimizde, Burdurlu gıda sanayicilerinin bir kısım sorunlarını anlattık. Kendileri de konu ile ilgili laboratuar kurulma aşamasında olduklarını ve belki de önümüzdeki öğretim yılında gıda bölümünün açılabileceğini ifade ettiler. Dün gıda ile ilgili sektörleri arayıp, firmalarla tanışıp, üniversiteden beklentilerimizi değerlendirmek istediklerini bize belirttiler. Bundan memnuniyetimizi belirterek, bütün gıda firmalarımızı davet ederek bu toplantıyı düzenledik. Sabah 10'da Organize Sanayi Bölgesi binasında, saat 12'ye kadar süren, ardından Mudul ve Güçbirliği'nde, samimi bir havada devam eden toplantıda, çok değerli düşünce ve kararlar ortaya kondu. Bu toplantı ile 'Sanayi-Üniversite İşbirliği' anlamında da bir yakınlaşma ortaya kondu. Firmalarımızın teknik ve laboratuar elemanları, Üniversitemiz akademisyen ve laboratuar uzmanlarına, yaşamakta olduğumuz sıkıntı ve ihtiyaçlarımızı bütün ayrıntılarıyla anlattılar. Ancak bundan sonra da sektörümüzün teknik elemanları ile Üniversitemizin ilgili birimleri tekrar bir araya gelerek, somut yapılanma çalışmalarını yürütecekler. Çok güzel bir toplantı oldu. Gelecek toplantılarda da verimli gelişmeler elde edeceğimizi düşünerek, başta Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Saatcı ve görevlileri olmak üzere, katılan tüm sanayicilerimize çok teşekkür ederim."

Mustafa Saatcı da toplantıya ilişkin değerlendirmesinde şunları söyledi:
Burdur'da Sanayici-Üniversite işbirliğinin geliştirilmesi ve Üniversitemizde yeni açılacak olan Merkez Laboratuarımızın yapılandırılması ve alınacak cihazların belirlenmesi adına, bir ortak akıl zemininde kararlarımızı geliştirmenin daha isabetli ve verimli olacağını düşündük. Bu vesile ile Burdur'un gıda sektörü temsilci ve ilgililerini Üniversitemizin ilgilileri ile tanıştırdık. Bu çalışmanın Burdur gıda sektörü için büyük faydalar sağladığını düşünüyorum.
Bundan sonra da devam edecek olan toplantılarımız, birim bazında olacaktır. Firmalarımızın hangi analizlere ihtiyacı olduğu, tüm ayrıntılarıyla incelenerek, üniversitemizin bu anlamdaki çalışmalarına yön verecektir. Katılımcılara teşekkür ederim."

Doç.Dr. Orhan Kankavi şu bilgileri verdi:
"Kurulmasına çalıştığımız Merkez Laboratuarımız, DPT destekli olacak. Bu laboratuarın, Burdur'un gıda sanayicilerine en iy hizmeti verecek şekilde gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bu amaçla önce talepleri belirliyoruz. Bu taleplere cevap verecek cihazların alınmasına öncelik vereceğiz."

Önümüzdeki Ocak ayında somut sonuçların alınabileceği ifade edilen bu toplantıya katılan Kadir Gönülaçar ve Şevket Aksöz ise; MAKÜ Rektörümüz ve OSB Başkanımızın firma temsilcilerimizi bir araya getiren bu çalışmanın çok güzel, verimli ve hatta başka illere de örnek olacak kıymetli bir yaklaşım olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür ettiler.

NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı
16.11.2011

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.