Odamızda 'Etkili İletişim' konulu seminer gerçekleştirildi.

"İletişimin anlamı senin ne anlattığın değil, karşındakinin ne anladığıdır"

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası, Değişimin; gelişim ile gerçekleşebileceğine, gelişimin de etkili konferans ve seminerler ile gerçekleşebileceği inancı doğrultusunda; 23 Mart 2012 tarihinde Butso Konferans Salonunda üyelerin kişisel gelişimine yönelik İzgören Akademi Uzmanı Yasemin KAYA sunumu ile "Etkili İletişim" konulu bir eğitim semineri gerçekleştirmiştir.

İletişim! Profesyonel yaşantımızda da özel hayatımızda da olumlu ya da olumsuz olarak en fazla kullandığımız kelimelerden bir tanesidir. Bu eğitim programı kendimizi doğru anlatabilmemizi ve karşımızdakileri doğru anlayabilmemizi sağlamaya yönelik temel iletişim becerilerini kazandırmayı hedeflemektedir.

Eğitim seminerinde aşağıdaki konular görsel ve uygulamalı olarak gerçekleştirilmiştir.

• İletişim Nedir, Neden Önemlidir?
• İletişim Temel Kuralları
• İletişim becerisi doğuştan mı gelir?
• İletişim kurmamak imkânsızdır.
• İletişimde ilişki içeriğe anlam verir.
• Satışta İletişim; Söylediklerimiz, Söyleyiş Şeklimiz, Hareketlerimiz
• İletişimde beden dili sözlerden daha etkilidir.
• Balon Uygulaması
• İletişimin İlk Adımları
• İlk izlenim
• Buzları kırmak
• Aynalama
• Farklı İletişim ortamları: Kalıplayan ortam- Geliştiren ortam
• Yıkıcı tartışma ve sonuçları
• Kullanılan dil (Sen dili – ben dili)
• Etkili İletişim Kurmak ve İletişim Becerilerini Geliştirmek İçin
• İnsanları tanıma: Geçişkenlik Kuramı, Benlik Durumları
• Ana-baba benlik
• Çocuk benlik
• Yetişkin benlik
• Empati
• Kare Oyunu
• Dinleme
• Önemi, türleri
• Etkin dinleme nasıl olmalıdır?
• Dinlediğimizi karşıdakine nasıl hissettiririz?
• Kaymera
• Sorularla İletişimi Etkinleştirmek