Skip to main content

Oda ve Borsamız, diğer illere de örnek oldu

Burdur Odaları ve Borsamızın birlikteliği okul gibi rahmet getirdi.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) ve Burdur Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulları Başkanları Yusuf Keyik ve Baki Varol, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımı ile gerçekleştirdikleri Vergi Ödül Töreninin ardından bir değerlendirme yaptılar. Geçtiğimiz Çarşamba günü, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Milletvekili Bayram Özçelik, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ile birlikte, bölge ve Burdurlu işadamlarının da iştirak ettiği yüksek katılımla gerçekleştirdikleri törene ilişkin değerlendirmesinde Başkan Keyik şunları söyledi:

YUSUF KEYİK

"Bizim, Oda ve Borsa üç kuruluşun, başkanları olarak göreve başladığımız yıllardan bu yana, her yıl,Vergi Ödül Töreni yapıyoruz. Son üç yıla gelinceye kadar Ticaret Borsamız ve Burdur Ticaret ve Sanayi Odası olarak birlikte yapıyorduk. Son üç yıldır ise Bucak Ticaret ve Sanayi Odamızı da katarak üç kuruluş birlikte bu töreni gerçekleştirmekteyiz. Bu olay, Türkiye genelindeki tüm Oda ve Borsalara örnek bir anlayış ve faaliyet teşkil etmektedir. Çünkü daha önceleri, aynı ildeki Oda ve Borsa iki kuruluş olarak bile birlikte hareket edemiyorlardı. Bizden sonra, bu tür birlikte hareket ve program hazırlama çalışmaları başladı. Vergi Ödül Törenindeki konuşmasında, Başkan Hisarcıklıoğlu'nun da değinmesi, bizim bu birlik tavrımızın önemini vurgulamak içindi.

BİRLİKTE RAHMET
Bizim üç kuruluş olarak, sadece bu konuda değil, Odalar Birliği'nin tüm çalışmalarında, önemli bir toplantıda, yurtdışı programlarında; hemen iletişime geçerek, birlikte hareket ederiz. Burdurun üç kuruluşu olarak bizim bu birlikte hareketimiz, TOBB üyesi diğer Oda ve Borsaların da dikkatini çekerek, bize gıpta ile bakmaktadır. Bizim bölgemiz Oda ve Borsalarına baktığımızda da böyle bir birliktelik görmek mümkün olmuyor. Hatta kişisel dostlukların bile geliştirilemediğini görüyoruz. Biz bölgemizde bazı başkanlarımızın aralarındaki kısır çekişmelerin giderilmesinde de naçizane ilgilendik. Şimdi onlar da merkez ve ilçeleriyle birlikte hareketi geliştirmeye başladılar. Biz de bu güzel gelişmeden büyük mutluluk duymaktayız. Başkanımız Hisarcıklıoğlu da bu birlikte hareketin rahmetini ifade etmiş idi."

TOBB'DAN KATILIM
Başkan Hisarcıklıoğlu'nun dışında, TOBB'un Yönetim Kurulu olarak da katılımının sağlanmasının Burdur için önemine değinen Başkan Keyik şöyle devam etti:
"Her yıl olduğu gibi, bu yıl da 4-5 ay önce Hisarcıklıoğlu'nu davet ettik. Malum, Başkan'ın programı çok dolu oluyor. 356 Oda davet ediyor; bazıları birleştirse yaklaşık 300 Oda. Her birine katılmaya kalksa bir yıl eder. Bizim bu tören tarihimizin gecikmesi de Başkanımızın katılımını sağlamak için idi. Teşrifleriyle, ilimiz toplantısına da bir artı anlam ve değer kattılar. Okul sözü de ayrıca bir mutluluk verdi.

VAROL'UN DEĞERLENDİRMESİ
Toplantıya dışarıdan ve ilimizden katılımın yüksek oluşunu, saman kıtlığı ve Anadolu Turizm Lisesi sözüne ilişkin de bir açıklamada bulunan Borsa Başkanı Baki Varol şunları söyledi;
"Ben 1999'da ilk seçildiğimden bu yana, üçüncü dönem başkanlığımı tamamlamak üzereyim ve tabii ki yeniden de adayım. İlk Başkanlığımda şunu söylemiştim; "Bizden öncekiler güzel hizmetler yapmıştır. Ancak biz daha iyi hizmet edeceğimize inanıyor ve bu yüzden adayız. Yerdeki bir küflü çiviyi alıp, duvara çakan bizim için muteberdir." demiştim. Yine aynı şekilde Burdur'a hizmet vereceğimiz inancıyla, adayız.
Çarşamba günü yaptığımız Ödül Töreni, Burdur'a önemli katkı sağlayan çeşitli kazanımlar sağlayan başarılı bir program oldu. Bu başarı ve memnuniyet, başta Valimiz, Vekilimiz, Belediye Başkanımız ve tüm katılımcılar tarafından da ifade edildi. Bu olay, Burdur'un birlikteliği gösterip, yaşatarak, kalkınmak için gereken atılım heyecanı içinde olduğunu ifade etmiştir. Bir yönüyle de Burdur gücünü göstermiştir. Bu bakımından Burdur için büyük önem arz etmektedir."

BİR OĞLAK BİR OKUL
Başkan Varol, Vergi Ödül töreninde Hisarcıklıoğlu'nun kürsüden de ifade ettiği, "Oğlak gelmeden okul gelmez" esprisini açıklayarak devam ettiği açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Biz, Başkanımız Hisarcıklıoğlu'na, bizim Teke Yöresi Yörüklerinden olduğumuzu, değişik vesilelerle ifade ediyoruz. Yine bu, Burdur'a Anadolu Turizm Okulu sözü alma konuşmalarımız sırasında söylenmiş, bir Yörük esprisi olarak; 'Bir oğlak bir okul' sözü ortaya çıkmıştır. Biz de bu espriye devam ederek; 'Bir oğlak, bir okul getirdi' diyoruz. Tabii ki, Yusuf Başkanım da söyledi; üç başkan 'tek yumruk' hareket ettiğimizden, Hisarcıklıoğlu Başkanımız da sağ olsun bizleri kırmadı. Bu okul isteğimizi kabul ettiler.
Burdur'un 4 bin ton saman ihtiyacını Bakanlık Müsteşarı Nihat Bey ile görüştüm. Kısa zamanda samanın, Tarım Kredi vasıtasıyla Burdur'a geleceğini Müsteşar ifade ettiler. Tabii ki bunun takibindeyiz."

BAŞKAN BUDAK'A TEŞEKKÜR
Değerlendirmenin sonunda, Başkan Keyik, bir teşekkür borcunun da ifade edilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi: "Yaklaşık iki ay önce, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ANTSO) Başkanı Çetin Osman Budak ile bir araya gelmiştik. O zaman bu okul konusunu kendisine açtık. Bilindiği gibi, Osman Budak aynı zamanda TOBB Yönetiminde bulunuyor. Bizim yazılı istekte bulunmamızı isteyip, destek sözü vermişti. Biz bunun üzerine, vakit geçirmeden, Baki Başkanla birlikte yazıp, TOBB'a göndermiştik ve dolayısıyla, bu okul sözü önceden zaten gerçekleşmişti. Dolayısıyla, Başkan Çetin Osman Budak'ın büyük katkıları oldu. Bu nedenle, basın aracılığı ile de bir kez daha kendisine teşekkür ediyorum.
Bu arada, Ödül Törenimizde bizi yalnız bırakmayan TOBB Başkanımız, Valimiz, Vekilimiz, Belediye Başkanımız, ilimiz ve bölgemizin değerli iş adamlarına, çok değerli üyelerimiz ve basımımıza teşekkür ediyorum."

NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı
23.03.2013

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.