Skip to main content

Oda, Borsa Başkanları; Keyik, Varol ve Meçikoğlu Türk-Alman TSO Genel Kurulu'ndan döndü

BURDUR Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Yusuf Keyik, Ticaret Borsası Başkanı Baki Varol ile Bucak TSO Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu, Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) Genel Kurulu'na katıldıkları Almanya'dan döndüler.

Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası 7. Olağan Genel Kurulu, 16-18 Aralık 2010 tarihlerinde Almanya'nın Köln kentinde yapıldı. Burdur Oda ve Borsa Başkanları Keyik, Varol ve Meçikoğlu, 17 Aralık 2010 tarihinde şehir turuyla başlayan Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) 7. Olağan Genel Kurulu'na katıldı.

Türk – Alman Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TATSO) 7. Olağan Genel Kurul Toplantısı Köln Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapıldı. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberinde Ticaret Odaları, Sanayi Odaları ve Ticaret Borsaları başkanlarından oluşan 130 Türk – Alman Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TATSO) 7. Olağan Genel Kurul Toplantısı Köln Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapıldı.

Ruprecht Polenz (Almanya Federal Parlamento Milletvekili ve Dış Komisyon Başkanı) ve Michael Rose (Deutsche Messe AG Protokol ve Kurumsal Etkinlikler Müdürü) birer konuşma yaptılar.

Açıklamasında, Türkiye'nin Dünyanın 16. Avrupa'nın 6. Büyük ekonomisi olduğunu kaydeden TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu "Türkiye'nin İtalya ve Çin arasındaki sanayi devi olan bir ülke konumunda ve en hızlı büyüyen iki ülkeden birisidir"dedi. Türk – Alman Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığına yeniden seçilen Rainhart Freiherr von Leoperthing de Türkiye'nin Avrupa için bir şans olduğunu, AB'nin hiçbir şekilde Hristiyan klübü olmadığını ifade etti.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik ise; "Bölge Oda ve Borsa Başkanları olarak, diğer bölge katılımcıları ile birlikte Köln'deki bu genel kurula katılmamız, Almanya'da yaşayan 3 milyon Türk ve bunlardan sayılarının 80 bine ulaştığını öğrendiğimiz girişimcilerimize büyük moral kazandırdığını gördük. Bu bize de moral verdi. Sıfır sermaye ile gelen bu insanlar bugün 400 bine yaklaşan Türk ve Alman'ı istihdam ettiğini ve yıllık 30 milyar Avro ciroya ulaştıklarını öğrendik" dedi.

SEÇİM
Almanya'nın Köln kentinde 2003 yılında kurulan ve açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan iledönemin Almanya Başbakanı Gerhard Schröder tarafından yapılan Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odası'nın (TATSO)(TD-IHK) başkanlığına, Rainhardt Freiherr von Leoprechting yeniden seçildi. Leoprechting, Köln Sanayi ve Ticaret Odasında düzenlenen 7. Olağan Genel Kurulda yapılan seçimde, 3 yıllığına yeniden TD-IHK başkanlığına seçildi. İlk olarak 7 Aralık 2006 tarihinde göreve gelen Leoprechting, böylece 2. kez TD-IHK başkanı seçilen ilk başkan oldu. Genel Kurula katılan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu konuşmasında, Almanya ve Türkiye'den olmak üzere 430'un üzerinde üyesi bulunan TD-IHK'nın 2003 yılında kuruluşundan bu yana olumlu ve dinamik bir şekilde geliştiğini belirtti.

Hisarcıklıoğlu, "TD-IHK'nın Genel Kurulunun ve yapılan seçimlerin, öncelikle Türk-Alman dostluğunun ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.
Leoprechting, üyelerin ve özellikle yeni seçilen yönetimin kendisine gösterdiği güvene teşekkür ederek, "Gelecek 3 yılda da TD-IHK başkanlığını yapabilecek olmam beni gururlandırıyor. TD-IHK önemli bir kuruluştur ve bu kuruluş içinde çalışmak memnuniyet verici. Seçilen arkadaşlarım ile birlikte başarılı çalışmalarımızı devam ettireceğimiz sözünü verebilirim" diye konuştu.
Genel Kurula, aralarında Köln Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Paul Bauwens-Adenauer ile Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Acet'in de bulunduğu yaklaşık 250 davetli katıldı.

TD-IHK'nın 7. Olağan Genel Kurul toplantısında seçilen yönetim şu isimlerden oluşuyor:
TD-IHK Başkanı Rainhardt Freiherr von Leoprechting (Metro Group, Düsseldorf),
TD-IHK Başkan Vekili Hayati Önel (Önel Verlag),
Rolf Königs (AUNDE Group, Mönchengladbach),
Faize Berger (Faize Berger Management Services),
Gerald Böse (Koelnmesse GmbH),
Adem Çakır (AD 55 Çakırlar Unternehmensgruppe),
Emin Cezayirli (Mavi Europe AG),
Engin Koyuncu (TOBB),
Bahattin Kaya (Kaya Touristik GmbH),
Victor Vogt (Köln Sanayi ve Ticaret Odası).

NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı
21 Aralık 2010

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.