Skip to main content

MAKÜ Teknokent Toplantısı yapıldı

MAKÜ Teknokent Toplantısında Konuşan Keyik: Burdur ilim, kültür ve icat Şehri olmalıdır.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), Üniversite bünyesinde, 47 bin metrekarelik alanda, 9 ortaklı ve 1 milyon TL sermayeli "MAKÜ BAKA Teknoloji Geliştirme Bölgesi Burdur Teknokent Yönetici AŞ" (BURTEK) kuruluş hazırlıklarının görüşüldüğü bir toplantı yapıldı. Veterinerlik Fakültesi'nde, Burdur sanayici ve işadamları ile Oda, Birlik ve Borsa'nın katılımlarıyla yapılan Toplantıda; Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Milletvekili R.Kerim Özkan, Rektör Prof.Dr. Mustafa Saatcı, BUTSO Yön.Kur.Bşk. Yusuf Keyik ve BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin birer açış konuşması yaptılar. Ardından, Koordinatör Sedat Metlek ve YTÜ Teknopark AŞ'den Prof. Dr. Ali Rıza Büyükuslu, Teknokent'in kuruluşu, ülke ekonomi ve teknolojisinde sağlayacağı fonksiyonlar üzerinde örneklemelerle durdular.

MAKÜ ile Teknokent kuruluş düşüncesi ve ön hazırlıklarına ilişkin açış konuşması yapın BAKA GenelSekreteri Tuncay Engin'in ardından, konuya ilişkin görüşlerini açıklayan BUTSO Başkanı Yusuf Keyik; "Burdur için, en gerçekçi ve doğal gelişim alanı olarak ilim, kültür, Ar-Ge, endüstriyel ve yazılım teknolojileri icat Şehri olabilir/olmalıdır." dedi. Başkan Keyik Konuşmasında şunları söyledi:

İlim ve teknoloji asrının bütün çılgınlığı ile baş döndürücü gelişmelerin yer aldığı ve üstelik Milli Coğrafyamızdaki; insanoğlunun mahvı ve Milletimizin geleceğine açık tehdit olarak yaşanan en ileri zulüm teknolojilerinin yaşandığı bir konjonktürde, teknolojik gelişim adına yapılan bu toplantının, bilhassa stratejik önemine de dikkat çekerek, tüm değerli katılımcılara selam ve saygılar sunuyorum.
"Mehmet Akif Ersoy Üniversitemiz, 2006 kuruluş yılından itibaren eğitim, kültür, ilim ve teknoloji adına, İlimiz ve Ülkemizin varması gereken hedefleri için kendisinden bekleneni yerine getirmek için, sürekli bir atılımın ve verimliliğin odağı olma gayreti içinde bulunduğunu yakinen görüyoruz. Biz, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası ve Yönetimi olarak, Burdur'a Üniversite fikrinin ortaya atılmasında, gerçekleşme ve gelişim süreçlerinde her zaman ve zeminde, maddi-manevi her şekilde yer aldık, yer almaya da devam edeceğiz.
Ayrıca şunu da vurgulamak isterim ki; Sanayi Şehri olmak, genelde şehirlerin vazgeçilmez hedefidir. Burdur'umuzun, coğrafi ve diğer şartları gereği bu hedef, ileri teknoloji ile birlikte Burdur için de geçerlidir.
Geçmişi medrese ve kütüphaneleriyle ünlü, günümüzün eğitim ve Üniversite başarı Şehri Burdur için, en gerçekçi ve doğal gelişim alanı olarak ilim, kültür, Ar-Ge, endüstriyel ve yazılım teknolojileri icat Şehri olabilir/olmalıdır. Bu yöndeki marka şehir hedefi adına, çok şeyler yapılabilir/yapılmalıdır.
Bütün bu ilim, kültür, ileri teknoloji gelişimi arzularımız ve görüşlerimiz ışığında, bir önemli noktaya da dikkat çekmek zorundayım: Her hangi bir konuda olduğu gibi; amaçları ve hedefleri en doğru şekilde belirlerken, en az bunun kadar da gerçekleri ve imkanları göz önüne almak zorundayız. Teknokent Merkezi kuruluşu için de ilin, bölgenin talep ve öncelikleri, altyapı, beşeri faktörler ve maddi imkanlar, katiyen göz ardı edilmemelidir.
Şunu açıkça belirtmeliyim ki; Süleyman Demirel ve Akdeniz Üniversitelerinin ve bizim de yer aldığımız Göller Bölgesi Teknokent AŞ olarak, bölgeye hitap eden bir Teknokent Merkezi'nin varlığına rağmen, Burtek kuruluş teşebbüsünün gerekçeleri; gerçekçi analiz ve raporlar ışığında ortaya konarak belirlenmelidir. Bilimsel yöntemlerle, ortaya konacak hedef ve çalışmaların her zaman yanında olmakla birlikte; kıt imkanlarımızı çok iyi değerlendirmek ve sorumlu yönetmek zorunda olduğumuzu da hassaten vurgulamak istiyorum."

Yıldız Teknik Üniversitesi Teknokenti çalışmaları ve gelişimine ilişkin geniş açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Ali Rıza Büyükuslu'nun konuşmasının ardından, günün anısına Burdur Valisi Nurettin Yılmaz tarafından plaket verildi.

NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı
05.09.2013

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.