Skip to main content

MAKÜ Rektörü Prof.Dr. Saatcı'nın BUTSO ziyaretinde MAKÜ-Sanayici ilişkileri konuşuldu.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Profesör Dr. Mustafa Saatcı, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Meclis ve Yönetim Kurulu Başkanları Feyzi Oktay ve Yusuf Keyik'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Üniversite-Sanayici işbirliği konuları görüşüldü. Keyik; "Üniversite-Sanayici işbirliği ne kadar iyi olursa, öğrenciler ne kadar donanımlı mezun olursa, o kadar ileri adımlar atmak mümkün olur." Oktay; "Şimdiye kadar Üniversitemizin, Burdur'da ne üretildiği, Burdur OSB'de ne olduğu hakkında öğrenmeye geldiğini girmedik. Bundan sonra sizlerden beklentimiz büyük olacak." Saatcı; "Taşra üniversitelerinin amacı zaten, bulunduğu şehri bir üst hedeflere ulaştırmaktır. Biz bunu yapacağız."

MAKÜ Rektörü Mustafa Saatcı'nın ziyaretini önemsediklerini belirterek, teşekkür eden Başkan Keyik ve Oktay arasında önemli diyaloglar gerçekleşti:
BUTSO Başkanı KEYİK; "Biz Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi olarak, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitemizi (MAKÜ) hep önemsedik. Kuruluşundan önce özlemle kurulması için çalıştık. Kuruluşundan (2006) bu yana da önemsedik, değer verdik. Önceki Rektörümüzle de daima olması gereken şekilde, ilişkilerimizi sıcak ve daima aktif tuttuk. Sizinle de aynı şekilde, hatta daha fazla geliştirerek, karşılıklı ilişkilerimizi yürütmek niyetindeyiz. Üniversite-Sanayici ve sivil toplum kuruluşları ilişkilerini önemsiyoruz. Takdir edersiniz ki, bu işbirliği olursa önemli işleri, adımları atmak mümkün oluyor. Ziyaretinizden dolayı çok teşekkür ediyorum."

Rektör SAATCI: Halk arasında ne güzel söylemişler 'Tek daş duvar olmaz' diye. Zaten küçük bir şehirdeyiz. Genelde zaten bütün kurum ve kuruluşlar el ele vermiş durumda. Hedefimiz belli; Burdur'u bir yerlere getirmektir. Bunun için ise; Üniversite ne yapması gerekiyorsa bizler onu yapacağız. Doğrudur; özellikle taşra üniversitelerinin kuruluş amaçları zaten, şehrin belli hedeflere ulaşmasında rol almaktır. Üniversite öğrencisi şehrin ticari gelişmesinde önemli rol oynamaktadır. Ben bu yönüyle sekiz aylık turizm diyorum buna.

SES GETİRMELİ
Tabii ki; üniversitenin rolü bu değil. Asıl hedeflerden biri olarak, Üniversite-Sanayici-Üretici işbirliğini en verimli düzey ve işleyişe çıkarmalıyız ki; Ülke çapında ses getirmeliyiz. Türkiye'de "Eğitim", "Hayvancılık" ve buna dayalı "Sanayi" deyince Burdur akla gelmeli. Ayrıca bundan sonra yeni atacağımız adımlarla; iktisat, mühendislik ve yeni yüksek okul gibi çalışmalarımızla, Üniversitemizde İngilizce eğitimi yükseltmek adına merkezi programlarımızla Üniversitemizin özellikle merkezi fonksiyonlarını geliştirmiş olacağız. Mesela; İlçelere kayıt yaptırmış yüksek okul öğrencilerimizin İngilizce eğitimleri adına ilk yılları Burdur Merkez'de geçecek. Bunu, yurtiçi-yurtdışı ticari ve sanayi faaliyetlerimizin zaruri ihtiyacı olarak İngilizce bilmenin önemi ortaya çıktığı için yapıyoruz. Okuldan mezun olup, iş başvurusunda bulunan kişilerden yabancı dil, bilgisayar, ehliyet vb. donanım isteniyor; bizim bu donanımları sağlamamız gerekiyor.

KEYİK: Sayın Rektörüm, çok doğru bir noktaya değindiniz. Yabancı dil gibi bir donanımın önemini, geçen günlerde gerçekleştirdiğimiz İspanya gezisinde de yaşadık. Geziye katılan arkadaşlara takıldım; gezide dil konusu ortaya çıkınca, 'Yeri geldiğinde üniversite mezunu olduğunuzdan bahsediyorsunuz; hadi bakalım şimdi konuşun, İngilizcenizi konuşturun' diyerek espri yaptım. Demek istediğim, artık yabancılarla iç içeyiz, yabancı dilin önemi iyice artıyor.

Feyzi OKTAY: Üniversitemizin kurulmasına çok sevindik. Ancak, şimdiye kadar sanayici olarak üniversitemizle işbirliği anlamında bir yere varamadık. Bunu üzülerek belirtmek isterim. Kurucu Rektörümüz, belki sanayideki meşhur şişçiden şiş yemek için uğramıştır ama; Organize'ye gelip, 'Burdur sanayicisi ne üretiyor, ne iş yapıyor?' şeklinde öğrenmek için gelmediler.
Biz gıda sanayicisi olarak, laboratuar desteği konusunda, şimdiye kadar bir ilgi göremedik. Isparta SDÜ'den bile çok daha fazla ilgi gördük. Burdur'un Üniversitesi Burdur'u ve üretilenleri tanımak durumundadır. Üniversitemizle birlik ve beraberlik içinde olmak istiyoruz."
BUTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Solak'ın da katıldığı ziyaret sonunda, Başkan Keyik, Oda'nın yayınlarından oluşan bir hediye paketi verdi.

NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı
27.07.2011

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.