Skip to main content

MAKÜ İş Adamı Okulu Projesi, alanında çığır açacak.

“Ölçemezseniz yönetemezsiniz” diyen, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Öğretim Üyesi Doç Dr. Hüseyin Dalgar, yaklaşık iki saatlik eğitim verdi. MAKÜ Burdur Gelişim Enstitüsü (BGE)’nde ortaya konan “İş adamı okulu projesi”nin, Türkiye’de belki ilk olduğunu vurgulayan iş adamları, MAKÜ’nin çok önemli bir konuya el attığını belirttiler. Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik ise; “Bu çalışmaları önemsiyoruz. Oda olarak destekliyoruz” dedi.


Söz konusu eğitim seminerine katılan, Burdur’un tecrübeli iş adamlarından Mehmet Cadıl, Süleyman Duran, Hikmet Çangır; iş hayatları ile ilgili çarpıcı anekdotlar aktararak, verilen eğitimin etkinliği ve anlaşılmasına önemli katkı koydular. “İnsan kaynakları ve eğitimin önemine vurgu yapan iş adamları, verilen eğitimin yararlı olduğunu, bu çalışmaların genişletilerek ve etkinleştirilerek sürdürülmesini” istediler.

FİNANSAL TABLOLAR
“Doğru pazarlama için, sağlıklı maliyet bilgisi gerekir” diyen Doç.Dr. Hüseyin Dalgar, ilgiyle izlenen eğitim programında, işletmelerimizin çok önemli ihtiyaçlarına cevap nitelikli bazı başlıkları şöyle oldu:
“Finansal tablolarınız konuşur:
-Siz bir şirket doktorusunuz: Şirketlerin hastalıklarını önceden görmek, doğru ve erken teşhis ile doğru tedavileri uygulamak zorundasınız. Aksi halde şirketinizin hayatını sağlıklı bir şekilde sürdürmesi, oldukça zor olacaktır. Gecikmiş bir tedavi, çok maliyetli ya da imkansız olabilir
Nakit yönetimi önemli:
-Bindiğim araba 500 bin TL, ancak yarın 50 bir TL çekim var, nasıl ödeyeceğim? (Nakit girişleri ile nakit çıkışlarının zamanlamasını ayarlayamıyorum, her gün para peşinde koşuyorum…
-Karlılığı artırmanın yolu, maliyetleri azaltmaktan geçiyor. Maliyetleri azaltmanın ilk adımı ise; maliyetleri doğru ölçmekten geçer.”

İlgili Fotoğraflar:

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.