Skip to main content

MAKÜ Girişimcilik Destek Programı İş Planı Değerlendirme Çalışması Yapıldı.

MAKÜ Sanayi İşbirliği, Girişimcilik ve İş Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü'nün çalışmalarından olan, KOSGEB Girişimcilik Destek Programı'na başvuran 165 öğrenciden finale kalan 11 öğrencinin iş planları, MAKÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Saatcı yönetiminde ve yedi kişilik jüri tarafından değerlendirilerek 6 iş planı belirlendi.

Değerlendirme, MAKÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Saatcı, Rektör Yrd. Prof.Dr. Ömer Eroğlu, Sanayi İşbirliği Mrk. Md. Ahmet Sarıtaş, BUTSO Meclis Bşk. Feyzi Oktay, BUTSO Yön.Kur. Bşk. Yusuf Keyik, İşadamı Mehmet Cadıl, KOSGEB Şb. Md. Hamza Alper'den oluşan yedi kişilik jürinin, öğrencilerin yaptığı iş planı sunumları ve sorulara verilen cevaplara göre taktir edilen puanlarla yapıldı. Yapılan değerlendirme sonucu olarak, dereceye giren iş planları şöyle açıklandı:

Bu iş planları KOSGEB Girişimcilik Desteklerine hak kazandı. Ayrıca bunlar içinden ilk üçe giren iş planı ise, ödül olarak; 1.ye 45 bin, 2.ye 40 bin, 3.ye 35 bin TL hibe destek verilebilecek.

MAKÜ olarak ilklerden birini daha gerçekleştirmenin gururunu ifade eden MAKÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Saatcı yaptığı açış konuşmasında şunları söyledi:
Bugün Üniversitemizin ilklerinden birini daha gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Üniversite olarak, teorik bilgi ile pratiği birleştirmenin bizim görevimiz olduğunun farkındayız. Bize bu konuda destek veren çok değerli sanayicilerimiz ve jüri üyelerimize ayarı ayrı teşekkür ediyorum. Gerçekten 'Tek taş duvar olmaz' sözümüzün arkasındayım. Bu şekilde birlikte çalışmalara devam edersek, Burdur'da güzel şeyleri başaracağımıza inanıyorum.
Bugün burada gerçekleştirecek olduğumuz KOSGEB Girişimcilik Destek Programı'nın finali olan bir çalışmadır. Bu çalışma, Üniversitemiz ve Burdur için bir ilk çalışmadır. Bizim 'Girişimcilik' ile ilgili, ileriye yönelik çok güzel planlarımız var. Bir kere Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ)'den ve herhangi bir bölümündün mezun olan bir öğrenci, eğitim-öğretim hayatı boyunca bu dersi de almış olacak. Yani 'Girişimcilik nedir, ne yapılması lazım, yöreye uygun girişimcilik atakları nelerdir?' bunların hepsini öğrenerek mezun olacaklar. İster Eğitim Fakültesinden, ister Fen Edebiyat, ister mühendislikten veya herhangi bir MYO'ndan mezun olsun; her öğrencimizin aklında, girişimcilikle ilgili belli fikirler, belli soru işaretleri bulunacak. Zaten bütün girişimcilik düşüncesinin altında bu soru işaretleri vardır; 'Ne yaparım, nasıl yaparım, nasıl başarırım?' Biz öğrencilerimize bunun ilk adımını attırmış olacağız. Şu ana kadar yapılan değerlendirme ve elemeler sonucunda 11 öğrenci finale kaldı. Bu gün de bu finali yaparak ilk 6'yı sıralayacağız. Buna göre de ödül ve teşvikleri kendilerine sunacağız."
Genellikle iyi hazırlanılmış projelerle karşılaştıklarını, bu çalışmaları yapan başta Röktör Prof. Dr. Mustafa Saatcı olmak üzere, Girişimcilik Merkez Müdürü Ahmet Sarıtaş'a teşekkür ve öğrencileri de tebrik ettiklerini ifade ettiler.

NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı 28.6.2012

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.