Skip to main content

MAKÜ 'Duygusal Sermaye' Konferansına Genç Girişimci İlgisi

MAKÜ'de verilen M. Semih Söylemez'in "Duygusal Sermaye" konferansına, Burdur'un işadamlarından daha çok geleceğin işadamı genç girişimci adayları büyük ilgi gösterdi.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), Antalya Sanayici Ve İşadamları Derneği (ANSİAD) ile 10. Girişimcilik Haftası Etkinlikleri kapsamında, Mehmet Semih SÖYLEMEZ'in MAKÜ Konferans ve Sergi Salonunda verdiği "Duygusal Sermaye" Konulu Konferansa, Burdur'un işadamlarından daha çok geleceğin genç işadamı, girişimci adayı öğrenciler büyük ilgi gösterdi. MAKÜ Girişimcilik Merkezi Müdür Yrd.Doç.Dr. Ahmet Sarıtaş'ın Moderatörlüğünde yapılan Konferans, öğrenci ve işadamlarının heyecanlı soruları ile sürdü.

"Duygusal Sermaye; bir kurumu oluşturan tüm insanların işyerine dair üretmiş olduğu duyguların ve etkileşimlerin toplamıdır" diyen AGT A.Ş. Ceo'su Mehmet Semih Söylemez, çok küçük çapta başlattığı firmasını, Türkiye'nin en büyük 500 Sanayi Kuruluşu arasında 352. sırada yer alır hale getirilişini de bu duygusal ilişkilerin sırrıyla açıkladı.

"Zihinsel yapılanmanın önemine" değinen Söylemez şunlara dikkat çekti: "Birey olarak düşünmek; Düşüncesine 'saygı' gösterileceğine inanan her birey, kendisini önemli hisseder. Aynılık Kültürü; Bir varlık olarak insan, yaşadığı her yerde aynı davranışı görmeyi hak eder. Fabrika dışında insan, içinde mekanik değildir. Sosyal bir ortam ihtiyacı; Sosyal bir varlık olarak insan hastalanır, ruhsal problem yaşar, sigara kullanmak gibi kötü alışkanlıklara sahip olabilir. Yönetimler, sistemin sağlıklı çalışabilmesi için, insanın işyeri ve dışındaki tüm hayatını kapsayan tüm sorunlarına çözüm üretmek zorundadır" dedi. Söylemez, Çalışanın eşiyle yaşadığı sorunlar veya sigara tiryakiliği vb. durumlar, işyeri yöneticisinin duygusal alanda kuracağı kontak ilişkilerle çözülebileceğini, yoksa sorunları çözülmeyen çalışanların iflasın sebebi olacağını anlattı. Her çalışan yanındaki çalışana karşı da sorumludur diyen Semih Söylemez, Yenilenme Zorunluluğu konusunda da şunları söyledi: "Her çalışan, ait olduğu kurumun gelişiminde yer almak istiyorsa, geliştirmek, yenilemek zorundadır. Kurumun gelişimi ile çalışanların gelişimi paralel olmalıdır."

İlgiyle izlenen Konferansın sonunda, MAKÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Saatcı tarafından M. Semih Söylemez ve Antalya Sanayici Ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Başkan Yardımcısı Ali Eroğlu'na çiçek ve anmalık verildi.

NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı
12.12.2012

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.