Skip to main content

Kosova Yatırımcı Bekliyor

Kosova'dan Burdur'a gelen eski milletvekili ve bürokrat iki iş adamı, ilimizde ticaret ve yatırım arayışında bulundu.

Kosova'nın eski Milletvekili Turhan Pişmiş ve Karayolları Genel Müdürü Yakup Hoti, Burdurlu Mehmet Kartal rehberliğinde Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Başkanı Yusuf Keyik ile geçtiğimiz gün makamında bir araya gelerek, bilgi alışverişinde bulundu. Daha sonra, An-Tak güneş enerji panelleri üreten Osman Yıldız ile iş sözleşmesi gerçekleştiren Kosova heyeti, mermerci Halil Gür ile de bir görüşme yaparak, Kosova'ya Burdur Beji mermer ihracatı için ön anlaşma sağladı.

Yurtdışı yatırımlarda, yatırım yapılacak ülkenin istikrarlı ülke olup-olmadığının, ilk öğrenilmek istenen konu olduğuna dikkat çeken Başkan Keyik; "Türkiye ve Türk işadamlarının, Kosova ve Türk Cumhuriyetleri gibi ülkeler açısından abi konumunda olması nedeniyle, ticaret ve yatırım konularında karşılıklı bir anlayışın var olduğunu görüyoruz. Ülkemizdeki genel anlayış gibi, yatırım ve ticaret konularında bizim de önceliğimiz, tarih, kültür ve akrabalık bağlarımız bulunan ülkelerdir. Ancak Burdur sanayici ve işadamlarının mevcut işlerinin dışında yurtdışında herhangi bir yatırım düşünmeleri zor görünmektedir. Ancak önümüzdeki dönemler için şimdiden ortak görüşmeler yapmak ve birbirimizi tanımanın büyük faydaları olacaktır. Oda olarak üzerimize düşen bir görev olduğunda, Kosova ve işadamlarının her zaman yanında oluruz" dedi.

Kosova eski Milletvekili ve halen Kosova işadamlarından olan Turhan Pişmiş ise; "Kosova'nın bağımsız, hür ve belli bir istikrara kavuştuğunu, yatırıma müsait olduğunu" ifade etti. Kosova'da yapılacak yatırım çalışmalarında kendilerinin devletle irtibatları sebebiyle, her türlü yardımda bulunabileceklerini de belirten Turhan Pişmiş, ayrıca şunları söyledi:
"Özellikle Burdur'a gelmemizin sebebi, Türkiye'nin İstiklal Şairi ve Burdur'un ilk milletvekili olan Mehmet Akif Ersoy ile ortak bağımızın olmasıdır. Akrabalık bağımız olan Akif'i biz unutmuyor ve çok seviyoruz. Sizlerin de Üniversitenize Onun ismini vermiş olmanız gösteriyor ki, sizler de O'nu çok seviyorsunuz. Bu ortak sevgi bağından hareketle, iki kardeş ülke arasında ortak ekonomik ilişkiler geliştirmek istiyoruz. Kosova'da yüzde elliden fazla Türkçe konuşulup, anlaşılabilmektedir. Halen inşaatçılık ve mermerciliğin avantajlı durumda olduğu Kosova'da 50 bin konuta ihtiyaç vardır. Kosova'da şimdilerde yapılacak yatırımın kolaylığı, bir süre sonra zorlaşabilir."

Burdurlu İşadamı Halil Gür, "Bizim açımızdan öncelikle Kosova'nın yatırım ve ticaret şartlarının yerinde incelenip, analiz edilmesi gerekiyor. Ancak, mermercilik deposu tesis etme şeklinde bir yatırımı, akla yatkın buluyoruz" dedi. Gür, Kosova'ya mermer ithalatı düşünülürse, gereken kolaylığı göstereceklerini de ifade etti.

NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı
9 Kasım 2012

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.