Skip to main content

KOSGEB dönem destekleri hakkında bilgilendirme semineri

Bildiş; "İşin özü şu, siz KOSGEB'e 300.000 TL'lik işletmenizdeki her hangi bir problemi çözmeye yönelik proje sunduğunuz zaman biz bunun 150.000 TL'sini hibe, size destek olarak vereceğiz." Bilindiği gibi 15 Haziran 2010 tarihinde yayınlanan KOSGEB yönetmelik değişikliği ile KOBİ'lere yönelik 6 yeni destek programı açıklandı. Bu kapsamdaki desteklerin tanıtılması için, Denizli Hizmet Merkezi Müdürü Kemal BİLDİŞ tarafından bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) yeni dönem KOBİ'ler için KOSGEB destekleriyle ilgili bir tanıtım toplantısı düzenledi. Burdur TSO konferans salonunda gerçekleşen toplantıya konuşmacı olarak Denizli KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Kemal Bildiş katıldı.

Toplantıya; İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Şimşek, TSO Meclis Başkanı Fevzi Oktay, KOSGEB İl Sorumlusu Yusuf Güner, Ziraat Odası Başkanı Gökay Tekin, Köy-Koop. Merkez Birliği Genel Başkanı Yakup Yıldız, Burdur Mermerciler Derneği Başkanı Ali Gür ve çok sayıda dinleyici katıldı.
Denizli KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Kemal Bildiş, KOBİ'lere yapılacak destek programlarını 6 başlık altında topladıklarını belirterek desteklerden KOBİ'lerin nasıl ve hangi şart altında yararlanabileceklerini anlattı.

Bildiş, "KOBİ proje destek programında proje süresi en az 6 ay olacak. 6-24 ay arasında olacak ama gerekli görülen hallerde 36 aya çıkarılabiliyor. Projenin desteklenebilir oranı 150.000 TL ile sınırlı. İşin özü şu, siz KOSGEB'e 300.000 TL'lik işletmenizdeki her hangi bir problemi çözmeye yönelik proje sunduğunuz zaman biz bunun 150.000 TL'sini hibe, size destek olarak vereceğiz. Arsa, bina, inşaat tadilatı, taşıt aracı, vergi harçları, sosyal güvenlik primleri, enerji, su giderleri, kira gideri, finansman giderleri gibi proje ile ilgili olmayan diğer giderleri destek dışında tutuyoruz. Bunlarla ilgili harcama kalemlerine destek vermeyeceğiz" dedi.

Burdur KOSGEB Sinerji Odağı Uzmanı Yusuf Güner, şu bilgileri verdi:

"Söz konusu yeni destekler kapsamında şunlar bulunmaktadır;
- KOBİ Proje Destek Programı, Destek Üst Limiti : 150.000 TL
- Tematik Proje Destek Programı, Geri Ödemeli ve Geri Ödemesiz seçeneklerle 150.000 TL ye kadar
- Ar-Ge İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı,
Geri Ödemesiz 100.000 TL - Geri Ödemeli 200.000TL
- Girişimcilik Destek Programı, 97.000 TL ye kadar
- İşbirliği-Güç Birliği Destek Programı Destek Üst Limiti : 250.000 TL (Geri Ödemesiz), 500.000 TL (Geri Ödemeli)
- Genel Destek Programı çerçevesinde 210.000 TL ye kadar destekleme yapılacaktır.

Bu desteklerle katma değeri ve rekabet gücü yüksek, nitelikli KOBİ'lerin nitelikli bir şekilde desteklenmesini sağlayacaktır. Bu program, KOBİ'lerin kendi projelerini kendilerinin hazırlamalarını, kendi beceri ve noksanlarını daha iyi tanımalarını sağlayacak yöndedir."

 

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.