Skip to main content

Kırgızistan Burdurlu Yatırımcıları da Bekliyor

TOBB Başkanı ile Kırgızistan gezisine katılan BUTSO Başkanı Yusuf Keyik; yatırımcılara çeşitli avantajlar sağlayan Kırgızistan'ın Burdurlu yatırımcıları da beklediğini söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Kırgızistan-Türkkiye Ekonomik İşbirliği Forumu toplantısına katılan Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Başkanı Yusuf Keyik, gezinin başarılı geçtiğini söyledi. Keyik açıklamasında; “Kırgızistan’da düzenlenen Ekonomik İş Forumu’na katıldık. Türk-Kırgızistan ortak kuruluşu olan Manas Üniversitesi, TOBB Genel Başakanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na fahri doktora ünvanı verdi. Manas Üniversitesi’nin 5 bin 500 öğrencisinden 400’e yakını Türk öğrencilerden oluşuyor.



Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, heyet onuruna akşam yemeği vererek onurlandırdı. Hisarcıklıoğlu, yemekte yaptığı konuşmada, “Türk özel sektörünün, dost ve kardeş Kırgızistan’ın demokrasi yolundaki yürüyüşünü, serbest piyasa ekonomisine geçiş çalışmalarını, küresel ekonomiye entegrasyonunun her zaman destekçisiyiz” dedi.  Kırgızistan’da yatırım bekleyen iş alanları şöyle; inşaat, tarım makineleri, yapı malzemeleri, müteahhitlik, gıda endüstrisidir. Kırgızistan, yatırımcılara Kurumlar vergisi yüzde 10, Kdv yüzde 12 olmak üzere, çeşitli avantajlar sağlamaktadır” dedi.

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.