Skip to main content

Kılıçdaroğlu'ndan BUTSO'ya ziyaret ve işadamlarıyla buluşma

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Burdur CHP İl Yönetimi ile Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO)'nda Başkan Yusuf Keyik ve Yönetimini ziyaret etti.

Ardından, Burdurlu işadamları ve STK temsilcileri ile yapılan toplantıda, Yusuf Keyik, 'Hoş geldiniz ve Burdur'u tanıtım' konuşması yaptı. Davetlilerin Kılıçdaroğlu'na yönelttikleri, 'Sıkıntılarına çözüm' sorularına karşı Kılıçdaroğlu, "Oyunuzu Akp'ye veriyor, çözümü bizden soruyorsunuz..." dedi. Konuşmaların sonunda Başkan Keyik, Kılıçdaroğlu'na ziyaret anısına hediyeler verdi.

NEDEN DAHA FAZLA BÜYÜMÜYORUZ?
Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Başkanı Yusuf Keyik'i makamında ziyaret ettikten sonra BUTSO Toplantı Salonu'nda sivil toplum örgütü temsilcileri ve işadamları ile bir araya gelen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada ülke ekonomisine değindi. Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de son 10 yılda müthiş bir büyüme var, müthiş bir kalkınma var. Ben size rakamları vereyim, 1946-2002 ortalama büyüme hızımız yüzde 5.1'dir. TÜİK'in rakamları, üç darbe olmuş, Kıbrıs çıkarması olmuş, yokluklar, kıtlıklar olmuş, 5.1 ortalama olmuş. Peki son 10 yılda? Yüzde 5. Savaş mı oldu, kıtlık mı oldu, Kıbrıs çıkarması mı yaptık, ambargo mu vardı? Hayır. Neden yüzde 5 büyüyoruz? Güney Kore, Türkiye ile beraber kalkınma yarışına başladı. Biz bir adım öndeydik, çünkü otomobil üretiyorduk Anadolu diye. Güney Kore daha otomobil üretmiyordu, bizim bir otomobil markamız var mı? Bizim bir Samsun sigaramız vardı, onu bile yaşatamadık, yabancı sigaraları getirdik. Adamlar kalktılar bir marka yarattılar, televizyonundan cep telefonuna kadar her şeyi satıyorlar. Çalışmadan, yorulmadan, alın teri dökmeden büyüyemezsiniz. Mustafa Kemal Atatürk'ün güzel bir tablosunun üzerinde bir yazı var, 'Savaş meydanlarında kazanılan zaferler, ekonomik zaferlerle taçlandırılmadıkça o ülke bağımsızlığını koruyamaz'. İşin özü budur. Türkiye'de 10 yılda hükümet 1 buçuk trilyon dolar para harcadı. 1 buçuk trilyon dolarla siz ülkeyi ayağa kaldırırsınız. Bu paralar nereye gitti? Bizim sorumluluğumuz var, bizim sorumluluğumuz kadar işadamlarının da sorumluluğu var. Bu ülkenin her karış toprağında herkesin söz hakkı var. Sizin de söz hakkınız var, özgürlük ortamında bu dile getirilir, baskıcı ortamda bu dile getirilmez. İnsanlar konuşmaktan çekiniyor, böyle demokrasi olmaz, işadamı siyasetçiye derdini anlatmayacak da kime anlatacak. İlk yapacağımız şey demokrasiyi ve özgürlüğü burada yeniden egemen kılmaktır" diye konuştu.

TÜRKİYE-SURİYE İLİŞKİLERİ
Hükümetin Suriye politikasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, "Biz yönümüzü 1071'den beri Batı'ya dönmüş bir milletiz. İlk kez Ortadoğu'nun bataklığına giriyoruz. Ne işimiz var orada bizim. Suriye'de demokrasi yok. Suriye'de demokrasi yoksa, bu sadece Türkiye'nin sorunu mu?

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.