Skip to main content

Keyik, TOBB-BİS Yatırımı İçin Filistin-Cenin’den Döndü

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Yönetim Kurulu üyesi olduğu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Barış İçin Sanayi (TOBB BİS) heyeti ile Filistin’de Cenin Organize Serbest Bölgesinde inceleme yaptı. Ziyaret kapsamında, Cenin Vali Yardımcısı Kamal Abulrob, Cenin Belediye Başkanı Hadem Rida ve Cenin Ticaret Odası Başkanı Hisham Massad ile görüşmeler gerçekleştirildi.


TOBB BİS A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şekeroğlu başkanlığındaki TOBB-BİS heyetinde yer alan BUTSO Başkanı Yusuf Keyik, yapılan çalışmaya ilişkin şu bilgileri verdi:

“İsrail’in Batı Şeria Bölgesinde bulunan Cenin Kenti’nde, İsrail-Filistin barışına katkı sağlanması adına 93 Hektarlık bir alan üzerinde, TOBB BİS Organize Sanayi Bölgesi yapılmaktadır. Tamamlandığında 6 bin istihdam sağlanacak olan bu Projeyi yerinde incelemek üzere, üç günlük bir çalışma ziyareti gerçekleştirdik. Bu projenin yer alacağı 95 Hektarlık yerin alımı gerçekleşti. Bunun için, TOBB tarafından 10 Milyon Dolarlık ödemesi de yapıldı. Şu anda, saha duvarı yapımı için gereken ihale tamamlanarak iş başladı. Alt yapı kapsamındaki elektrik, su, kanalizasyon gibi yatırım projeleri de hazır durumdadır.

Bu projenin ortağı olan Almanlar tarafından da 19.5 Milyon Euro kaynak ayrıldı. Şu anda, üç yılda tamamlanması planlanan bu proje, ihaleye hazır durumda. Bundan sonra yapılacak işlerle ilgili olarak, Cenin Bölgesi Valisi, Belediye Başkanı ve İsrail Dışişleri yetkilileri ile bir takım görüşmeler yapıldı. İnşaallah, herhangi bir aksilik çıkmaz ise; 2017’nin ilk yarısında yatırımın temelleri atılmak üzere tekrar ziyarette bulunulacaktır.

Hayfa Limanı’na 45 Km mesafede yer alacak bu TOBB-BİS OSB’miz, aynı zamanda serbest bölge alanı olarak Amerika’ya ihracat yapan firmalar açısından çok cazip bir bölgedir. Yatırım düşünebilecek üyelerimize de şimdiden yardımcı olmak ve katkı sağlamaya her zaman hazırız.

Kardeşlik mesajları da verilen görüşmelerin ardından, mutabakat zaptı, TOBB adına TOBB-BİS A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şekeroğlu, Filistin adına Ulusal Ekonomi Bakanı Naci ve Maliye Bakanı Bişara tarafından imzalandı. Söz konusu çalışmalar, Filistin basınında da yer aldı.”

İlgili Fotoğraflar:

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.