Keyik, NBŞ ve GDO'ya tavır aldı

'İnsan için ekonomi' politikaları geliştirilmeli.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Başkanı Yusuf Keyik, 2010-2011 yıllarında Burdur'da da gündeme gelen, Türkiye'de Nişasta Bazlı Şeker (NBŞ) kotalarının arttırılmasına yönelik çalışmaların durdurulması konusunda, Şeker İş Sendikası Başkanı Mustafa Onay'a destek verdiklerini, bugün de GDO'ya açılan savaşta da yanlarında olduğunu belirtti.

Başkan Yusuf Keyik Geçen günlerde, gündeme gelen GDO'lu pirinç dolayısıyla, kanserojenkimyasalların da kullanıldığı gıdalar ve insan sağlığı konusunda bir değerlendirme yaptı. "Gıda, beslenme ve kanserdeki artış" gibi konulara dikkat çeken Keyik şunları söyledi: "Atalarımızdan gelen, 'Her işin başı sağlık' sözünü hatırlamalıyız. Bilindiği gibi, beslenme ve besin maddelerimizden kaynaklandığı uzmanlar tarafından açıklanan kanser ve kalp-damar hastalıklarındaki artış toplumumuzda daha yeni, yeni fark edilmeye ve gıda hassasiyeti oluşmaya başladı. Piyasadaki sebze, meyve, hazır gıda gibi her türlü gıdalara ilişkin toplumumuzdaki endişeler artmaktadır.

SAĞLIK POLİTİKASI
Dolayısıyla, GDO'lu ve kimyasal katkılı gıdaların, insan sağlığını ve geleceğimizi yakından etkilemeye, endişelendirmeye ve ilgilendirmeye başladığı yerde, artık devletimizin ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın, bütün dünyada hakim olan 'Ekonomi için insan' anlayışıyla feda edilen insan yerine, 'İnsan için ekonomi' politikaları geliştirilmelidir. İlk etapta, acilen gıda alanındaki endişe kaynaklarının, oranlarının sağlıklı ve güvenilir tespitleri yapılmalıdır. Nişasta bazlı tatlandırıcılar ve GDO'lu gıdalar, en azından devletin kontrolüne alınmalıdır."

NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı