Skip to main content

Keyik Kanal 3 canlı yayında; seçileceklerden beklentilerini açıkladı

BUTSO Başkanı Yusuf Keyik, geçtiğimiz Pazar günü, Kanal 3 Televizyonu'nu canlı yayınında, 12 Haziran Pazar günü yapılacak genel seçimler ve çözüm bekleyen Burdur sorunlarını değerlendirdi. Kim seçilirse birlikte çalışarak, Burdur'un sorunlarını Ankara ayağında çözme gayreti içinde olacaklarını söyledi.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, geçtiğimiz Pazar günü, Kanal 3 Televizyonu'ndan Ata Gündüz Kurşun'la Cumhuriyet Meydanı'ndan yaptığı canlı yayınında, 12 Haziran Pazar günü yapılacak genel seçimler ve çözüm bekleyen Burdur sorunlarını değerlendirdi. Kim seçilirse seçilsin, sonuçların saygıyla karşılanması gerektiğini belirterek; yeni seçilecek Burdur Milletvekilleri ile birlikte, Burdur'un sorunlarını Ankara ayağında çözme gayreti içinde olacaklarını söyledi. Keyik Canlı yayında yaptığı konuşmasında şunları söyledi:
"Seçimlerin sonucunda inşallah yeni seçilecek milletvekillerimizle, geçmişte olduğu gibi yeniden oturup, Burdur'un sorunlarını hep birlikte ele alabileceğimiz bir ortamın sağlanmasına çalışacağız.

Kanal 3: Nedir efendim, çözülmeyen sorunlar?
Y.Keyik: Şöyle söyleyeyim. Birinci OSB'miz 52 parsel'den oluşuyor. Burada yerel yatırımcılarımız var. Burdur cazip teşvik kapsamında olmadığı için, dışarıdan fazla girişimci ziyaretçimiz olmuyor. Yerel dinamiklerimizi harekete geçirerek, OSB'lerimizi doldurmaya çalışmaktayız. Bu kapsamda İkinci OSB çalışmamız var. Önemli mesafe aldık. Şu an kamulaştırma sürecinde bulunmaktadır. Kaynak eksiğimiz var. Seçimlerden sonra bu kaynak eksiğinin çözüleceğinden umutluyum.
İkinci OSB'nin kamulaştırılmasından sonra, hemen altyapıyı tamamlayıp, arsa tahsislerine geçmek istiyoruz. Çünkü sadece yerel girişimcilerimizden, 15'e yakın talep bulunmaktadır. Bu taleplerin Burdur ekonomisine kazandırılması için hızlı hareket etmezi gerekiyor.

Kanal 3: Burdur kabuğunu kıracak mı diyorsunuz?
Y.Keyik:Tabii ki, mutlaka kıracak. Burdur fiziki anlamda, bakınca belki çok gelişmiş görülmemektedir. Ancak, bugünkü ihracat rakamlarımıza baktığımız zaman; Isparta, bizim nüfusumuzun iki katından fazla olmasına rağmen, Burdur'un ihracat rakamları onlardan çok, çok fazla bulunmaktadır.
Bizim sıkıntımız üç ana sektörde, lokomotif gelişim sağlamaktır. Diğer sektörler zaten bu ana sektörlerin paralelinde gelişimlerini sürdüreceklerdir. Lokomotif sektörümüzün başında 'Tarım ve Hayvancılık' gelmektedir. Nüfusumuzun yüzde 60-70'i bu kesimde çalışmaktadır.
Burdur'un tarım ve hayvancılığını, Türkiye geneli ile değerlendirdiğimizde, iyi yerlerde olduğumuz görülecektir. Günlük 800 ton süt üretimiz bulunmakta ve yüzde 85 kadarı, büyük firmalar tarafından alıcı bulmaktadır. Burdur sütü kalitelidir. Kaliteyi daha da arttıracak çalışmalardan olan 'Toplu sağım üniteleri'ni, Türkiye'de ilk defa Burdur'da gerçekleştirdik. Çok ilden gelip, Burdur'un bu işi nasıl başardığını öğrenmek için yerinde incelemelerde bulunmaktadırlar.
Bizim hayvancılıktaki sıkıntımız sanayileşme noktasındadır. Et-süt üretimimizin sanayi ürünü haline getirilmesinde adımlar atmamız gerekiyor. En azından yüzde 50-60 oranında sütümüzü Burdur'da işleyebilmemiz lazım. Yanıbaşımızdaki pazarlarda pazarlayabilmemiz lazım. Bu manada eksiklerimiz var.
Bilindiği gibi Afyon ve Uşak, teşvikten dolayı bizden hızlı hareket edebildi. İşte bu sorunları, seçimlerden sonra biz Burdur'da altyapı çalışmalarımızı hazırlayıp, seçileceklerle de Ankara ayağında çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Geçmiş dönemde de her zaman yanımızda oldular ve birlikte hareket ederek çalışmalar yaptık. Ama yeni dönemde daha aktif hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Zaten Odamızı ziyarete gelen adaylarımıza bütün bunları izah ediyorum.
Son olarak şunu söyleyebilirim: Biz hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değiliz. Dolayısıyla kim seçilirse seçilsin, hangi parti gelirse gelsin, ama istikrar olsun istiyoruz."

NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı
6 Haziran 2011

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.