Skip to main content

Keyik: Hedef, Reformlara Devam Olmalı

Yeni seçilen Burdur ve Bölgemiz Belediye Başkanlarını tebrik eden BUTSO Başkanı Yusuf Keyik, "Artık, çatışmacı siyasi gündem değişmeli. Hedefimiz; reformlara devam ve güvensizliği kaldırmak olmalı" dedi.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, seçim öncesi ve sonrası gündemlerine ilişkin, basın bildirisi yayınladı. Seçim sonuçlarına ve gelecek gündemlere ilişkin görüşlerini ifade eden Keyik, şunları söyledi:
“Geçmiş yerel yönetim dönemleri seçimlerini hatırladığımızda, Ülke bazında oldukça farklı ve oldukça yüksek gerilimli geçen 30 Mart Mahalli İdareler Seçimini bitirdik. Artık, gerginliği ve dolayısıyla güvensizliği pompalayan çatışmacı gündemi değiştirmeliyiz. Seçimlerin ardından yayınlanan ihracat rakamları, seçim gerginliklerinin henüz ihracatımıza önemli ölçüde yansımadığını göstermektedir. Bu olumlu durum korunmaz ise; ekonomimizin zaten ithalat ağırlıklı büyümesi, giderek ihracatın azaldığı ve daha büyük oranda ithalata dayanan, aldatıcı bir büyüme karakterine bürünür ki; bu büyüme ile kendimizi aldatmış oluruz.
Bunun neticesinde ise; reel ekonomi zayıflayacak, işsizlik artacak ve reel gelir düzeyleri düşecektir. Maalesef, seçim döneminde yaşadığımız ve normal demokratik seçimlerde görülmemesi gereken, “Nefret ve ötekileştirme” dilli politikalarla ortaya çıkmış olan, sosyal psikolojideki ayrışma ve çatışmacı gerginlik potansiyelleri, Allah korusun sosyal çalkantılar şeklinde patlamalara varacak şekilde pompalanmamalıdır. Dolayısıyla; gerginlik sürdürülüp, yatırımcıyı ürküten güvensiz ortamlara götürülmemelidir.

NE YAPMALAYIZ?
Burdur’umuz, bu yerel seçimleri, Türkiye geneline oranla daha olgun ve demokratik hava içinde geçirdi. Bunun için, seçime katılan siyasi partilerimizi ve Burdur halkını özellikle tebrik ediyoruz. Ancak Burdur’umuz, çevre illerimizden daha fazla yatırıma ve gelişmeye ihtiyacı olan bir ildir. Dolayısıyla; halkımızın huzura ve yatırımcımızın da güven ortamına büyük ihtiyacı vardır. Bu ise; kırgınlıkların süratle giderilmesiyle ve seçilmişlerle atanmışların birlik ve uyum içinde çalışmalarıyla sağlanabilecektir. Biz Oda olarak, her zaman olduğu gibi, bu dönemde de birlik beraberlik içinde önümüze bakma ve ileri, vizyonel hedeflere birlikte yürüme konusunda elimizden gelen her türlü gayreti göstermeye devam edeceğiz.

Bilindiği gibi seçim döneminde, Burdur’un problemlerini çözecek ve geleceğe yönelik gelişimler sağlayacağını düşündüğümüz vizyonel önerilerimizi, belediye başkan adaylarına sunmuştuk. Geçmiş dönemlerde olduğu gibi, bu dönemde de yeni seçilen Belediye Başkanımıza destek ve katkı verebileceğimizi belirtmek isteriz.

GÜNDEM NE OLMALI?
Burdurlu işadamları olarak, Ülke gündemi için de olması gereken gerçek gündemlerimizi, başlıklar halinde şöyle düşünüyoruz: Acilen, kutuplaşma yerine birlik ve sevgiyi tesis edecek samimi politikalar geliştirilmelidir. Yasaklar süratle kaldırılmalı, demokratik tepki veya katkı zemini mutlaka sağlanmalıdır. Hukuk zeminindeki arızalar giderilmeli, erklerin bağımsızlığı ve adalete güvenin tesisi sağlanmalıdır. Milli birlik ve bütünlüğümüze zarar vermeyen ve milletimizin tamamının içine sinen bir barış süreci, sürdürülmelidir. AB sürecindeki aksamalar giderilerek, gelişmişlik normlarını yükseltmeye devam etmeliyiz. Ülkemizde ihtiyaç duyulan başta yeni Anayasa olmak üzere, altyapı reformlarını gerçekleştirmeye yönelmeliyiz.

NOT: BUTSO Basın Danışmanlığı 2.4.2014

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.