Skip to main content

Keyik 'Burdur EMİTT’te Başarılı Bir Tanıtım Yaptı'

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Burdur Valisi Nurettin Yılmaz'ın özel ilgileri ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır'ın gayretleriyle, İstanbul EMITT Fuarı'nda, başarılı bir tanıtım gerçekleştirildiğini belirtti.

Oda seçimleri hazırlık süreci sebebiyle kendilerinin şahsi katılımlarının mümkün olmadığını; ancak hazırlık çalışmalarının her safhasında etkin katkılarda bulunduklarını ifade eden Başkan Keyik, bu ve benzeri tanıtım fuarlarına, bundan sonra da ilgilerini artırarak, Burdur'un yurt içi ve yurt dışı tanıtımını en üst düzeye çıkaracaklarını kaydetti.

BURDUR RENK KATTI
Burdur Valisi Nurettin Yılmaz'ın da katılımıyla Emitt fuarı açılış günü renkli görüntülere sahne oldu. MAKÜ folklor ekibinin gösterileri izleyiciler tarafından tam not aldı.

Yerel çalgılarımız Sipsi ve Cura eşliğinde Siirt Zübeyde Hanım Lisesi ekibinin de MAKÜ Folklor ekibine katılarak oynaması, izleyenlerin eğlenceli dakikalar geçirmesini sağladı.

Vali Nurettin Yılmaz, fuarda standı bulunan hemen, hemen bütün illeri dolaşarak, İl Valileri ile görüşmeler yaptı. Bu görüşmelerde, Burdur'un öne çıkan kültürel özellikleri de konuşuldu.
Ayrıca Fuarın son günü, Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, beraberinde BAKA uzmanları ile birlikte yabancı ülke temsilcileri ile görüşmeler yaptı. Önce Kültür ve Turizm Bakanlığı Standında ardından, Rusya, Libya ve komşu ilimiz Muğla'nın Fethiye İlçesi stantlarında Burdur'un mahalli sanatçılarından Burdur türküleri ile ve halk oyunlarıyla gösteriler yaptı. Gösteriler, ziyaretçiler tarafından beğenildi.

İl Kültür Müdürü Tanır, ''EMİTT'de kendi standımızda etkinliklerimizi ve tanıtımımızı yapıyoruz. Ancak klasik tanıtımın dışına taşmak gerekiyordu. Biz de yabancı ülke stantlarında Türkiye birincisi olan Mehmet Akif Ersoy Üniversitemizin halk oyunları ekibi ile Necati Aslan, Recep Hasyalçın, Mehmet Bedel ve Mustafa Duman'dan oluşan mahalli sanatçılarımızla etkinlik gerçekleştirdi. Fuara katılan ve çoğunluğu yabancı turizm temsilcileri olmak üzere katılımcılar hemen etrafımızda toplandı. Kameralar ekibimiz üzerinde yoğunlaştı. Ayrıca o ülkelerin kameraları da çekim yaptı. Etkin bir tanıtım gerçekleştirdik.'' dedi. Standında gösteri yapılan ülkeler, Burdur ekibine hediyeler verdi. Bununla birlikte Burdur Bucak Salebi de katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.