Skip to main content

Kayış İlköğretim’den BUTSO Ziyareti

Burdur Kayış Köyü İlköğretim Okulu 6/A sınıfı öğrencileri, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO)'nı öğretmenleri ile ziyarette bulundu. Ziyarette, BUTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İbrahim Solak, Kayış Köyü öğrencilerine Oda ve görevlerine ilişkin bilgiler verdi. Öğrenciler de, ziyaret amaçlarını, Okullarını ve "Uyuyan Güzel Burdur'un Unutulan Kayış Köyü" sloganıyla da Köylerini anlattılar.

BUTSO Başkan Vekili İbrahim Solak, Kayış öğrencilerinin, öğretmenleri Özge Kurtyemez ve Ali Gül ile gerçekleştirdikleri ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası'nın görevlerini, üyelerine, Burdur'a ve Burdur ekonomisine hizmetlerini anlattı. Öğrencilerin sorularını cevaplandıran Solak, Kayış Köyü ve Okuluna ilişkin bilgiler aldı. Öğrenciler adına konuşan 6/A sınıfı öğrencisi Sıdıka Ayan, Köyü ve Okuluyla ilgili bilgiler verdi. "Uyuyan Güzel Burdur'un, Unutulan Kayış Köyü" sloganıyla, Köylerini ve okulunu anlatan öğrenci temsilcisi Sıdaka Ayan, şu bilgileri verdi:

"Kayış Köyümüz, İlimize yaklaşık 28 Km uzaklıkta, merkez köylerden biridir. Burdur-Bucak yolundan 5 Km içerde bulunan Kayış Köyü, Beşkavak, Kayaaltı, Bereket, Ovacık, Aksu Köyleri, Bağsaray Kasabası ve Kestel Dağı ile çevrilidir. Ataerkin aile yapısı, çekirdek aileye dönüşüm yaşayan köyümüzün geçim kaynağı olarak tarım, küçük ve büyükbaş hayvancılık yapılmaktadır. Karasal iklimin yaşandığı Kayış Köyümüzde tahıl ve sebze tarımının yanında ceviz yetiriciliği ve hayvancılık da geniş yer tutmaktadır."

Okullara hakkında da bilgi veren öğrenci Ayan; 113 kız ve 91 kız olarak 204 öğrencisi bulunan Okullarının 33 öğrencisi taşımalı olarak çevre köylerinden geldiğini söyledi. Ayan, iki idareci ve 12 öğretmenin görev yaptığı Kayış Köyü İlköğretim Okulu'nun başarısında, son yıllarda önemli ilerleme kaydedildiğini de açıkladı.

Konuşma, sohbet ve öğrencilere verilen ikramın ardından İbrahim Solak, öğretmen ve öğrenciler birlikte fotoğraf çektirdiler.

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.