Skip to main content

İtalyanlar yatırım amacıyla Burdur'da

BATI Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Burdur Yatırım Destek Ofisi'nin davetlisi olarak yenilenebilir enerji başta olmak üzere çeşitli alanlarda faaliyet gösteren İtalyan Engynet firmasının yetkilileri Burdur'a geldi. İl Özel İdaresi'ndeki bilgilendirme toplantısının ardından firma yetkilileri, güneş enerjisi yatırımına elverişli alanlardan biri olan Örtülü mevkiinde saha gezisi yaptı.

Burdur'un yatırım potansiyeli hakkında İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda İtalyan Engynet firması yetkilileri Sıtkı Taşyakalı ile Antonella Marchini için bilgilendirme toplantısı düzenlendi. İtalyan firma yetkilileri, güneş enerjisi konusunda çalışmalar yapan MAKÜ Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Fatma Göde, bioenerji konusundaki çalışmalarıyla bilinen MAKÜ Bucak Emin Gülmez Teknoloji Bilimleri MYO Öğretim Üyesi Nilay Akdeniz, Büğdüz Belediye Başkanı Ali Erdoğan ve güneş enerjisi danışmanı Hasan Yiğit ile bir araya geldi. BAKA Burdur Yatırım Destek ofisi uzmanları, Burdur'un yatırım potansiyeline ilişkin sunum yaptı ve potansiyel sektörler olan süt işleme, mermer, güneş enerjisi ile bioenerji konularında firma temsilcilerine bilgi aktardı. Akademisyenler Fatma Göde ve Nilay Akdeniz de güneş enerjisi ve bioenerji yatırımlarının teknik yönlerine ilişkin bilgi verdi.

Toplantının ardından Burdur'da güneş enerjisi yatırıma elverişli alanlardan biri olan Örtülü mevkiine giderek, firma yetkilileri ile saha gezisi yapıldı. Firma yetkilileri Burdur'un yatırım potansiyeline yakın ilgi göstermiş olup, bu konuda somut girişimlerin gerçekleşebilmesi için Burdur Yatırım Destek Ofisi tarafından firma temsilcileri ile yakın temas içinde olunarak, bilgilendirme ve durum değerlendirme görüşmeleri devam ettirilecektir.

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.