Skip to main content

İtalyan Mermerci Raffaele Bianchi, Burdur'da Yatırım Arayışında

Geçtiğimiz gün, Burdur'a gelen İtalyan BIANCHIMARMI firması sahibi mermerci dott. Raffaele Bianchi, Burdur'da başta mermer olmak üzere, sebze ve meyve gibi değişik alanlarda da yatırım arayışı amacıyla, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO)'na, ziyarette bulundu.

İtalyan Bianchi'nin, Isparta'lı kız arkadaşı ve Venedik Ca' Foskari Üniversitesi Türkçe Okutmanı Nilay Suludere'nin tercümanlığı ile Başkan Yusuf Keyik'in makamında gerçekleşen ziyaretinde; BUTSO Meclis Başkanı Feyzi Oktay, Yönetim Kurulu Üyesi Osman Kurt ve mermerci Ali Gür de yer aldı.

BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Burdur'da gelişen Burdur Beji mermerciliğinin durumu ve yatırım alanı olarak değerlendirmesi noktasında İtalyan mermerci Bianchi'ye detaylı bilgiler verdi. Keyik; "Ancak, kanunen bir şekilde mümkün olmakla birlikte, yüzde ellinin altında ve belli bir orandaki ortaklık dışında, biz Oda olarak, yabancılara maden ve mermer ocağı satılmasına karşıyız ve dolayısıyla bu konuda sizlere yardımcı olmayız" dedi.

Burdur'a ne amaçla geldiklerini ve Burdur Ticaret ve Sanayi Odası'ndan ne beklediklerini açıklayan Bianchi şunları söledi:
"Yabancıların Burdur'la özellikle ilgilenmesinin sebebi şu: Burası, anladığımız kadarıyla yeni bir bölge ve Burdur'da çok fazla ürün ve çeşitleri var. Ancak buna mukabil çok fazla tanınmadığını, daha çok Çin'le ihracat ilişkilerinin olduğunu biliyoruz. Bu şartlarda; Burdur'un Burdur'a has Burdur Beji Mermeri başta olmak üzere Burdur, Isparta ve Antalya bölgesi kapsamında meyve-sebze konularında, İtalya ile ticaret düşünebiliriz. Buna benzer yeni ticari fikirlere de açık şekilde, bölgede temaslarda bulunuyoruz.

Özel olarak, asıl ve öncelikli amacımız ise; İtalya Apricena'da mermer çıkarma ve işleme fabrikamız bulunması ve dolayısıyla sektör içinde olmamız dolayısıyla, Burdur Beji mermeriyle ilgilenmek istiyoruz. Bu kapsamda; bir ocak satın alabilir, bir ocak sahibi ile ortaklık yapabilir veya bir ocaktan taş satın alabiliriz. Bu anlamda bir yatırım yapabilmek amacıyla Burdur'dayız. Kendi yaptığımız sektörel faaliyetin açılım arayışı için burada olduğumuzu söyleyebiliriz. Oda olarak, bu alanlarda bize muhatap gösterebilir ve bazı firmalarla tanıştırabilirseniz memnun oluruz."

Ayrıca İtalyan mermerci Raffaele Bianchi, Burdur Beji Mermeri'ne, mermercilikte ünlü İtalyan mermercisinin farklı şekilde bir bakış ve ele alışının, İtalyan tasarımının, aynı zamanda farklı bir ekonomik değer alanı doğurabileceği düşüncelerini de ifade etti.

Çok faydalı geçtiği belirtilen görüşmelerin ardından, Mermer ocağı işletmecisi Gökhan Varol, Naci İlci, Ali Gür ile birlikte, Burdur mermerciliğini yerinde görüp incelemek üzere ocakları gezdiler.

NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı
16.08.2013

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.