Skip to main content

İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy’un Ölüm Yıldönümü

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, 27 Aralık 1936 tarihinde hayata veda eden İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy’un Ölüm Yıldönümü ile ilgili olarak bir mesaj yayınladı.

Başkanımız mesajında; Vatan - Millet sevgisinin, bağımsızlık ve hürriyet mücadelesinin en güzel ifadesi olan İstiklal Marşını Türk milletine hediye eden Milli Şairi rahmetle andıklarını belirterek, "İstiklal mücadelemizin ölümsüz destanı, dün olduğu gibi bugün de milletimizin ortak sesi olan İstiklal Marşımızın ruhunu, genç nesillerde yeniden diriltme ve yaşatma zamanıdır. Milletimizi meydana getiren fertler olarak, bize armağan edilen bu eşsiz mısralardaki kardeşlik, birlik ve beraberlik ruhunu, bu duygu birliğini ilelebet muhafaza etmeliyiz. Mehmet Akif Ersoy, en zor şartların, çözülmenin ve umutsuzluğun hâkim olduğu bir dönemde Millî Mücadele ruhunun canlanmasına ömrünü adamıştır. Fedakâr bir dava adamı olan milli şairimiz Mehmet Akif, her zaman duygu, düşünce ve eylemleriyle ön saflarda yer almış gerçek bir aydındır.

Arzu ediyoruz ki gençlerimiz, yeni neslimiz Mehmet Akif’i her yönü ile tanısın ve Mehmet Akif hiçbir zaman hafızamızdan silinmesin, unutulmasın. Büyük şair ve mütefekkir Mehmet Akif Ersoy, geçmişte ve bugün olduğu gibi gelecekte de eserleriyle fikir dünyamızı aydınlatmaya devam edecektir.

1’inci Mecliste Burdur Milletvekili olarak ilimizi temsil etmesiyle her zaman gurur duyduğumuz, vatan sevgisi ve bağımsızlık aşkıyla kaleme aldığı İstiklal Marşı’nı bizlere, milletimize hediye eden Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 81. yıldönümünde rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.