Skip to main content

Isparta-Burdur çekişmesinin kimseye faydası olmaz

BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik'in Basın Açıklaması:

Burdur'un 26.03.2012 tarihli Burdur Gazetesi'nde "Kardeş Şehir Isparta'da yerel gündem; 'Burdur'a hizmet yağıyor', 'Isparta Burdur'a bağlanıyor!' başlıklı bir haber yayınlandı. Haber, geçtiğimiz günlerde Isparta'nın bazı yerel gazetelerinde çıkan, 'Isparta ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde Burdur'a ilişkin dikkatsiz ve özensiz rekabet ifadeleri'nin kullanıldığı Isparta Gazetelerinden alıntılar içeriyor. Ardından 27.03.2012 tarihli Burdur'un 'yeni gün' Gazetesi'nde bu gelişmeler ele alındı.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) olarak, "Bu gelişmelerin, muhtemel olumsuzluklara yol açmaması için, öncelikle iki il yerel basınını ve tüm kamuoyunun yerel kalkınma konularını, daha itidalli ve yangına körükle gitmeme özeniyle ele almalarının her iki il ve bölgemizin menfaatine daha uygun olacağı" düşüncemizi açıklamak istiyoruz:

Bu gelişmeleri başlatan, Isparta Kamuoyunun kendi iç-yerel ekonomik kalkınma problemlerinin Isparta basınında; geçmişte yaşanan Isparta-Burdur çekişmelerini tetikleyecek biçimde, özensiz olarak ele alınışıdır.

Isparta-Burdur çekişmeye değil, Bölgesel birlik içinde ve diğer bölgelerle bölgesel bütünlük içinde yarışmaya muhtaçtır. Milliyetçilik olacaksa; faydasız kavga doğuracak 'Mikro-milliyetçilik' yerine, bölgesel ve hatta global 'Makro-milliyetçilik' geliştirilmelidir. Bir yarış gerekiyorsa (ki; gerekir!), birbirimizle didişerek değil, enerjimizi birbirimizle tüketerek değil, lokal takıntılarla değil; biraz daha büyük düşünerek ve gerçek bir 'Ekonomik milli mücadele' anlayışıyla hareket etmek gerekir.

Yeni Gün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Başyazarı Kürşat Tuncel'in 27 Mart 2012 tarihli Başyazı'sında ifade ettiği gibi; "Elbette ki, her il'de yerel gazeteler, öncelikle kendi illerini düşünürler. Zaten, yerel gazetelerin mantığında var: 'Mikro Milliyetçilik' anlayışı." Ancak, bu tatlı yarış, birbirinin ekonomik, dostluk, kardeşlik, işbirliği ve yardımlaşma duygularına zarar verecek biçimde ele alınmamalıdır. İsterseniz; Ülkemiz gibi, Burdur ve Isparta'ya da zarar verecek olan ve Güneydoğumuzu da bölerek büyük devlet hayali güden bir devletin, Suriye ve İran gibi devletleri kullanarak planladıkları, coğrafyamızda cereyan eden kanlı büyük oyunları görerek, düşüncemizi toparlamaya çalışabiliriz.

Bu iki kardeş ilimiz arasında öncelikle iki ilin Odalarının öncülüğünde başlatılan birlik ve dostluk ziyaretleri ile elde edilmiş kardeş il ilişkileri geliştirilmişti. Geçtiğimiz haftalarda, art arda Isparta, Burdur ve Bucak merkezlerimizde iki ilin işi adamlarının ve önde gelenlerinin katılımlarıyla düzenlenen yemek ve birlik toplantılarıyla da iki il işadamlarının "Ortak yatırım" düşüncelerini doğuran çok samimi gelişmeler de yaşanmaktadır.

BUTSO olarak, iki kardeş il olan Isparta ve Burdur kamuoyuna sesleniyor ve özellikle Isparta Ticaret ve Sanayi Odası değerli yönetiminin büyük katkılarıyla elde edilen güzel sinercinin korunması noktasında hassasiyetlerimizi belirtmek istiyoruz.

NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı
27.03.2012

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.