Skip to main content

İŞKUR, ABİGEM ve KOSGEB işbirliği ile 'Girişimcilik Kursu' açıldı

KOSGEB 70 bin lira kredi verecek
İş-Kur, ABİGEM ve KOSGEB işbirliği ile Burdur Ticaret Borsası'nda, 60 saatlik girişimcilik kursu açıldı. Kurs belgesi alanlar, değişik sektörlerde yapacakları girişimlerde, Sabit yatırım desteği olarak 27 bin TL hibe ve 70 bin TL faizsiz kredi alabilecekler.

Murat Ocak'ın verdiği, Uygulamalı Girişimcilik Kursu'nun; ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, iş geliştirme merkezlerinin kurulması ile girişimciliğin geliştirilmesi, istihdamın artırılması, yerel dinamiklere dayalı girişimciliğin desteklenmesi gibi amaçlarla açıldığı belirtildi.

Bu kurslardaki hedef kitlenin, kendi işini kurmak isteyen gerçek kişiler olduğunu söyleyen Burdur İŞKUR Müdürü İsmail Deveci; eğitim sonunda, girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmalarının hedeflendiğini belirtti. Deveci ayrıca; "Proje ile birlikte ilimizde 25 kursiyer girişimcilik kursundan yararlanmaktadır. Burdur Ticaret Borsası'nda kurs gören kursiyerlere günlük 15 TL ödenmektedir. Kursiyerlere Afyon ABİGEM'den gelen eğitmen Murat Ocak tarafından eğitim verilmektedir." Dedi.

KURSUN SONUÇLARI
İş-Kur bünyesinde açılan meslek kurslarına bu sefer farklı bir anlayış getiriliyor. Düzenlenen ve daha sonra tekrar düzenlenecek olan 'girişimcilik' kurslarıyla meslek sahipleri, ürettikleri projeler kapsamında Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından, proje geliştirme karşılığında KOSGEB'den 27 bin TL hibe ve 70 bin TL kredi imkanları tanınmaktadır. 27 bin TL karşılıksız geri ödemesiz olacaktır. Proje kredisinin geriye kalanı ise ilk 2 yıl ödemesiz sonraki 2 yıl geri ödemeli olarak toplam 48 ay vadeli olacaktır.

Yüzlerce kurs düzenleyen İş-Kur, KOSGEB işbirliğinde kobileri de 'girişimcilik' kursuyla kalkındıracak. Projeye göre, esnaflar kursta göreceği girişimcilik dersleriyle proje üretecek. 60 saat eğitimin verileceği kurslarda ayrıca 15 saat de iletişim kursu da dahil olacak. Kursiyerler girişimcilik üzerine aldıkları sertifikalarıyla KOSGEB'e projeleriyle iş planlarıyla birlikte başvuracaklar. Kobi'lerin proje başvuruları onaylandıktan sonra KOSGEB gerekli hibe ve krediyi verecek.

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.