Skip to main content

İNADINA BİRLİK, İNADINA SEVGİ, İNADINA ÇALIŞMAK

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) adına, Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik; kamuoyumuza hitaben bir bildiri yayınladı. Bildiri şöyle:

Çok değerli üyelerimiz ve çok sevgili Türk Halkımız!
Bilindiği gibi, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisinden, emir-komuta zinciri dışında küçük bir azınlık, ihtilal yoluyla yönetimi ele geçirme amaçlı bir kalkışma içinde olmuştur. Allah’a şükür ki; Hükümetimiz, Cumhurbaşkanımız ve Devletimiz, kararlılık içinde ve halkımızla birlikte, topyekun bir sahiplenme duygusu ve kararlı bir irade ile çok büyük bir belayı def etmiştir. Demokratik Hukuk Devletimize kastedenler, hak ettikleri karşılığı görmüştür. Bu menfur olayın içinde yer alan aldanmışları nefretle kınıyoruz.

Cumhuriyet tarihinde ve hatta öncesi dönemlerde çeşitli nitelik ve boyutlarda ihtilaller ve kalkışmalar olmuştur. Fakat bunların hiç birisi emellerine ulaşmamış ve aziz Milletimizin hayrına olmamıştır. Bütün ihtilaller, içeride birtakım rahatsızlıkları kullanmış olabilir. Ancak, özellikle sonuçları itibariyle baktığımızda; Milletimizin ve Devletimizin zayıflamasını, birlik ve bütünlüğümüzün bozulmasını, topyekun milli irademizin gevşemesini, kendi stratejik emellerini gerçekleştirebilmeleri için gerekli gören dış güçlerin, diğer bir deyişle Çanakkale’de karşımıza gelenlerin ve Ortadoğu coğrafyamıza yeni bir düzen vermeye çalışanların eli olmadığını düşünmek mümkün olmasa gerektir.

Bir de şunu düşünmeliyiz ki; kültür kaynaklarımızda, “Her şerde bir hayır vardır…” denir. Görünen o ki; bu olayla Milletimiz, Devleti, Hükümeti, Muhalefeti ve Meclisiyle daha bir kenetlenmiştir. Bu birliği, demokratik alanda daha da güçlendirerek sürdürmemiz gerektiği gibi; ekonomik kalkınmamız ve güçlenmemiz için de, yabancı sermaye güçlerine karşı, yerli teşebbüs gücümüzü artırarak göstermeliyiz. Bu olayın, milli kalkınma, büyük ve güçlü olma hedeflerinde daha büyük bir bilinç ve heyecanı da tetiklemesini temenni ediyoruz. Zira, Anadolu’da yaşamak, daima dünyanın en büyük gücü olmayı gerektirmektedir.

Dolayısıyla bunun için de; İnadına birlik, inadına sevgi ve inadına çalışmak diyoruz. Bu olay sırasında, Şehit olan polis ve halkımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerken; halkımızın, meydanlarda toplanarak gösterdiği demokratik birlik hareketine katılmaya davet ediyoruz.

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.