Skip to main content

İhracatın Lojistik Sorunlarını Çözülüyor

Liman Sorunlarına El Atan Keyik:
İhracatın Lojistik Sorunlarını Çözüyoruz.

Burdur’un 2023 ihracat hedeflerini tutturabilmesi için, en önemli unsurunun “Lojistik” olduğunu vurgulayan BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Burdur ihracatçısının Antalya Limanına yöneldiğini belirterek, Liman hizmetlerinde doğan, gümrük, bekleme-boşaltma gibi lojistik sorunlara çözüm ve düzen sağlamaya çalıştıklarını açıkladı.



Son yıllarda, Burdur ve Bölge ihracatçısının İzmir yerine Antalya Port Akdeniz Limanı’na yöneldiğini ve dolayısıyla sorunların da arttığını belirten BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, tırların limanda bekleme-boşaltma gibi lojistik sorunlarına çözüm ve düzen sağlama çabalarını açıkladı. Keyik: “Burdur’un ihracat gelişimi için düşünülen 2023 hedeflerinin gerçekleştirilmesinde en önemli ayak Lojistik hizmetleridir. Büyük çoğunluğu mermer ihracatına yönelik olan yük tırlarımızın, bir taraftan kendi içindeki tonaj sorunlarını çözecek düzen sağlama çabalarımız devam ederken, diğer yandan Antalya Limanı’na yönelen ihracatçı firmalarımızın gümrük ve liman hizmetlerinde oluşan sıkıntılarını çözmeye çalışıyoruz” dedi.

Burdur ve Bölge ihracatçısının artan liman ve gümrük sorunlarına el atan Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Geçtiğimiz günlerde, Port Akdeniz Liman Müdürü Özgür Sert ile görüştü. Varollar Lojistik sahibi Baki Varol’un da bulunduğu görüşmede, BUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Çeliker ile Port Akdeniz Ticaret Şefi Abdi Kurt da yer aldı. Keyik, görüşmeye ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Bilindiği gibi, gelişen Burdur Beji Mermerciliğinin, İzmir Limanı’ndan sağlanan ihracat hareketi, Bölgemizin artan ihracatına paralel olarak, boşaltma ve yükleme kapasitesini genişleten Antalya Özel Port Akdeniz Limanı’na yöneldi. Burdur ve Bölgemiz ihracatçılarının talep artışı ile birlikte gümrük ve liman hizmetlerinde sorunlar da oluşmaya başladı. Bu sorunların çözümüne yönelik, Burdur ihracatçı firmalarımızdan Varollar AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Baki Varol ile Port Akdeniz Liman Müdürü Özgür Sert ile bir görüşme yaptık. Antalya Liman Gümrük yetkilileri, liman boşaltma yetkilileri ve ihracatçı firmalarımızın koordinasyon eksikliğinden kaynaklandığını tespit ettiğimiz ‘Gümrük, sıra, depo ve yükleme’ sorunlarının çözümü için harekete geçtik.”


İHRACAT SORUNLARI
Burdur’un artan mermer ihracatı ile birlikte oluşan sorunların iki boyutta geliştiğini belirten Keyik, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Sorunlar, firmalarımızın tonaj sıkıntıları ile ‘Gümrük, sıra, depo ve yükleme’ gibi iki kısımda geliştiğini gördük. Öncelikle, löjistik hizmetleri veren firmalarımızla ilgi kendi iç sorunumuz olan tırların tonaj-trafik sorunları vardı. Firmalarla görüşerek, tonaja ilişkin ortak prensip kararı ile bir düzen sağlamaya çalışıyoruz. Ardından Antalya Liman hizmetlerinde oluşan gümrük işlemi ve boşaltma-depolama-yükleme sıra işlemlerindeki aksamaların çözümüne çalıştık. İletişimsizlikten kaynaklanan Liman-Gümrük sorunlarının ise, Liman’da bulundurulacak bir koordinasyon görevlisi ile çözülebileceğini düşünüyoruz.


Liman Müdürü Özgür Bey’in iyi niyetli yaklaşımları ile hem Burdur ihracatçısının zaman ve maddi kayıpları en aza indirilebilecek, hem de liman hizmetleri gelişiminde olumlu sonuçlar alınabilecektir. Bu açıdan diyaloglarımızı sürdüreceğiz.”

NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı
23.09.2013

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.