Hükümet, Anasınıfından 5. sınıfa kadar öğrencilere süt içirme kararı aldı.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik'in değerlendirmesi şöyle:

"Hükümet'in 'İlköğretimde Anasınıfından 5. sınıfa kadar öğrencilere süt içirme kararı', bizim uzunyıllardır arzuladığımız ve çeşitli vesilelerle dile getirdiğimiz çok olumlu ve bir o kadar da uygulamada geç kalınmış bir karardır. Biz ilkokulda okurken, bize Amerikan süt tozu sütlerini içirirlerdi. Şimdi ise, kendi sütümüzün çocuklarımıza içirilecek olması, bizi sevindirdi. Milli Eğitimizin 'Milli' olmasına da katkı getirecek bu karar, özellikle Burdur ekonomisine çok büyük gelişim kaynağı olacaktır. Tabii ki, her yaşta insanımız tarafından ve en azından kolalı içecekler kadar tüketilmesini sağlayacak yaygın eğitim programlarını da bekliyoruz. Bu vesile ile Milli Eğitim'de kendi sütümüze dönüş kadar, kendi kimlik ve kültürümüze dönüşün ve sanayimizin beklediği nitelikli güvenilir insan kaynaklarına ulaşmanın da önem taşıdığını belirtmek isterim."

NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı