Skip to main content

Hızlı Trenin önüne çıkan intihar eder

BUTSO Başkanı Yusuf KEYİK;

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO)'na 17. Gruptan aday olduğu belirtilen, Isparta Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu'nun bölge basınında yer alan, Isparta ekonomisi adına hızlı trene karşı çıkan demecine ilişkin haberi okudum. Haberde; "Ispartalı birçok işadamının da desteklediği hızlı tren projesine karşı çıktı. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) adayı olan Kuyu, Hızlı Tren Projesi'nin gelecekte Isparta'nın Üniversitesi'ne büyük zarar vereceğini iddia etti. Ankara'dan, Afyonkarahisar'dan hızlı trene binecek öğrenci, 30-40 dakikada Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'ne ulaşacaktır. Bu öğrenciyi siz SDÜ'ye nasıl çekeceksiniz. Bu Isparta'nın yaşayacağı en büyük tehlikedir." demiş. Ayrıca ITSO ile ilgili olarak da, "Herkesle iyi olan tiplerin artık yönetimlerde olmaması gerektiğini" ifade etmiş.

Şimdi; basında Merve Kuyu'ya ait olduğu iddia edilen bu iki ahkamda da bu ifadelerin, zırva değerlendirmeler olduğu çok açık bir şekilde görülmektedir. Birincisi, zaten Isparta'nın önemli ekseriyette işadamının bu fikre katılmadığı belirtilmektedir. İkincisi; Üniversiteleri tercihte birinci derecede rol oynayan etkenin ulaşım olmadığı bellidir. Asıl tercih konusu, üniversitenin kalitesi ve öğrencinin gelecek hayatı için vaat ettiği değerlerdir.

Ayrıca; Baladız'da kurulacak istasyonun, her iki il ve Üniversite için de eşit fırsat sağlayacağı bilinmektedir. Diğer bir önemli konu da; bölge illeri arasında yıllardır, ortak menfaatler bakımından sağlanmaya çalışılan iyi ilişki ve kardeşlik çabalarına da bu tür değerlendirmeler zarar verecektir.

Bir yere aday olan kişinin, sırf oy alabilmek ya da sesini duyurabilmek için, 'Reklamın kötüsü yoktur' şeklindeki menfaatçi anlayışta hareket ederek seçim kazanılamaz. Bir ilin veya bölgenin, bölgeye çağ atlatacak ileri projelerine karşı çıkmanın da akıllılık olduğunu düşünmüyorum.

NOT:
BUTSO Basın Danışmanlığı
8.5.2013

Yararlı Linkler

İletişim

0 248 234 62 05

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal Medya

Adres: Yeni Mahalle Şehit Teğmen Halil DEMİRÖRS Cad. No: 2 Burdur Türkiye Telefon: +90 248 234 62 05 pbx Faks: +90 248 233 67 34
Bu site, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanmaktadır. | Tüm hakları saklıdır. | © butso.org.tr | Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.